Zásady, které dodržují lidé se zdravými a krásnými vlasy

Závidíte svým kamarádkám silné, husté a dlouhé vlasy? Pak vězte, že za ně nejspíš nevděčí pouze genetice, ale také péči, kterou jim dopřávají. Jaké zásady jsou lidem s dokonalými loknami vlastní a kterými se vyplatí inspirovat?

Polštář pro princeznu

V jakém spíte povlečení? V tom klasickém, pěkně na polštáři z bavlny či z textilie s její příměsí? Podle vlasových expertů chyba. Bavlna totiž absorbuje vlhkost, což z ní sice činí skvělý materiál pro pyžamo, ale ne povlak na polštář. Ona totiž dokáže vytáhnout vlhkost i z vašich vlasů (ostatně o pleti to pletí také). A protože hydratace je u zdravých vlasů podmínkou číslo jedna, je na čase pořídit si polštář saténový.

Síla oleje

Člověk kolikrát utratí malé jmění za všechny možné i nemožné vlasové přípravky, a přitom jednoho z nejlepších pomocníků pro zdravé lokny má dávno v kuchyni. Ano, mluvíme o oleji. Nejlépe vaše vlasy vyživí kokosový, ale chybu neuděláte ani s obyčejným olivovým. Použití je snadné – naneste olej na délky vlasů před spaním, zabalte je a ráno umyjte jako obvykle. Pokud vás trápí suché konečky, olej na ně můžete nanést kdykoli během dne.

Prášek místo laku

Přestříkáváte účes před odchodem z domu lakem na vlasy? I když ani laky už nejsou takové dryáky jako dříve, neznamená to, že jsou z nich naše vlasy nadšené. Zkuste do účesu aplikovat místo toho suchý šampon. Také dokáže vlasy zafixovat, navíc se díky němu hned tak nemastí a hlavně tento produkt neobsahuje na rozdíl od laku alkohol, který vlasy dehydratuje.

Umyté tak akorát

Drhnete svou kštici každý den, jen aby byla pěkně lesklá a vyživená, jak to slibuje reklama na váš šampon? Pak vězte, že s takovou snahou své prameny jen poškozujete. Zbavujete je totiž přirozených olejů a vody. A co víc, mýdlo v šamponu nutí pokožku hlavy, aby se o to víc mastila. Vlasy byste si neměli mýt častěji než obden, ideálně dvakrát do týdne. Chce to trochu trpělivosti, než si zvyknete (a vaše vlasy také), ale vyplatí se to.

Kondicionér je kámoš

Vyhýbáte se kondicionéru, abyste své vlasy zbytečně nezatížili a neubrali jim na objemu? Pak se strachujete zbytečně. Balzámy na vlasy prošly pořádným vývojem, a tak dnes už nehrozí, že jimi vlasům spíše ublížíte. Naopak platí, že byste je měli používat pokaždé, když si myjete vlasy. Ale nanášejte je jen na spodní polovinu vlasů, nikoli ke kořínkům. Kondicionér vlasy pěkně uhladí a uzamkne v nich vlhkost.

Práce s hřebenem

Nejen mytí, ale i česání má svá pravidla. Vždy nejprve volte hřeben s širokými zuby, jímž vlasy rozčešete směrem od konečků ke kořínkům. Pěkně pomalu, postupně, pramen po prameni. Vlasy tak ani nepolámete, ani si je nevytrháte, pokud budou zacuchané. Ani kartáčování by nemělo být příliš rychlé a trhané, abyste vlasy mechanicky nepoškodily.

Nůžky nejsou za trest

Pravidelná návštěva kadeřníka (pokud si chcete nechat dlouhé vlasy, pak minimálně 3krát do roka) je pro zdraví vlasů klíčová. Předejdete tak roztřepeným konečkům, jež vlasy oslabují, navíc obnovíte účes, takže nevypadá, jako byste své lokny zanedbávali.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat