Zlozvyky, kterými ničíte své vlasy. Za tyhle vám nepoděkují

Stěžujete si geny, přírodu či vyšší moc, že vám nadělily tak nekvalitní vlasy? Pak zkuste také trochu zpytovat svědomí. Ony totiž za vašimi slabými, lámajícími se a řídkými loknami mohou stát u vaše špatné návyky. Na které si dát pozor především?

Čím si také nevědomky ničíte vlasy?

Nůžky? Ani náhodou

Vždycky jste snila o vlasech až po pás, a tak na vás nesmí kadeřník ani sáhnout? Chyba. Pravidelné zastřihávání konečků je totiž velmi důležité. Vlasy rostu od kořínků, a tak je jasné, že právě konečky jsou ta ty měsíce (či dokonce roky) nejunavenější a nejponičenější částí vlasů – jsou vyschlé, roztřepené, bez lesku. Existuje jen jediná „léčba“. Ano, nůžky. Navštivte kadeřníka alespoň čtyřikrát do roka a nechejte si konečky zastřihnout. Vlasy brzy dorostou a budou mnohem zdravější.

Myji, myješ, myjeme

Spousta lidí je přesvědčena, že čím častěji si budou vlasy mýt, tím lépe pro ně. Jsou hezky čisté, bez mastnoty, plné života… Jenže tak docela pravda to není. Většina z nás nepracuje v dole nebo jiném, extrémně prašném prostředí, a tak se nám za den do vlasů moc nečistit nedostane. Mýt je každý den je pak zbytečné. A co víc, loknám to vůbec neprospívá. Zbavujete je totiž jejich přirozených olejů, vysušujete je a mechanicky poškozujete. Snažte se je šamponu nevystavovat častěji než dvakrát, maximálně třikrát týdně.

Čím víc jemnosti, tím lépe?

A když jsme zmínili šampon, je potřeba se zastavit i u kondicionéru. Ani u něj totiž neplatí, že čím víc, tím líp. Větší množství vám nezajistí větší hydrataci. Navíc pamatujte – kondicionér se nanáší hlavně na konečky, nikoli na kořínky vlasů. Pokožku hlavy by totiž jen zbytečně zatížil a mohl by podpořit i rychlejší maštění vlasů.

Kartáč je přece kartáč

Pokud si myslíte, že si vystačíte s prvním kartáčem, který v obchodě uvidíte, vaše vlasy s vámi nejspíš nebudou souhlasit. I hřebeny a kartáče byste měli volit podle typu svých vlasů. Jiný potřebuje člověk s kudrnatými vlasy, jiný s jemnými, velmi hustými… Poraďte se s kadeřníkem, který bude pro vás ten pravý. Mimochodem, pokud vlasy češete vlhké (z čehož odborníci radost nemají), pořiďte si hřeben s velkými a širokými zuby. Nikdy mokré vlasy nekartáčujte!

Drdol jako od babičky

Jste milovníky drdolů, culíků, copů apod.? Pak se snažte účes příliš neutahovat. A pozornost věnujte i výběru gumiček, skřipců a sponek. Utažené culíky nebo drdoly vytvářejí na vlasy přílišný tah, takže je poškozují, uvolňují a často i vytrhávají. Nekvalitní či příliš pevné spony či gumičky pak mohou vlasy lámat a vytrhávat je, když je z pramenů vymotáváte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat