Úžasné přírodní přísady, které můžete kombinovat se šamponem

Přírodní šampony jsou naprosto skvělé. Zpravidla neobsahují silikony ani parabeny a nejsou testovány na zvířatech. Občas jim však něco chybí – přímé zacílení na konkrétní, osobní problémy. Čím se dají vylepšit? Použijte třeba citronovou šťávu!

Pokusy se šampony? Žádané! Vyzkoušejte šamponové směsi, posilte své vlasy, zamezte jejich vypadávání a podpořte růst. Jak? Takhle!

Citronová šťáva

Citronová šťáva je antimikrobiální i antifungální. Vyniká při léčbě lupů a hodí se pro mastné skalpy už jen proto, že skvěle absorbuje maz, aniž by měla špatné účinky na mazové žlázy. Je jasné, že vlasy se mohou ztenčovat a lámat kvůli lupům a mastné pokožce, jenže právě v tom dost pomáhá právě zmíněná citronová šťáva. Stačí smíchat polovinu lžičky šťávy se dvěma lžičkami šamponu.

Med

Vzhledem k tomu, že med je antioxidant, stimuluje růst vlasů, zatímco dělá skalp zdravější. V podstatě se také jedná o změkčovadlo, díky kterému jsou vlasové folikuly zdravější. Odborníci věří, že používání medu může stimulovat spící folikuly, které jsou zodpovědné za zvýšení růstu vlasů. Smíchejte poloviční lžičku medu (ujistěte se, že je organický a surový) se dvěma lžícemi šamponu.

Aloe vera

Aloe vera je již dlouho velmi populární. Pomáhá při růstu vlasů, léčí lupy a udržuje pokožku hlavy hydratovanou.  Smíchejte jednu lžičku aloe vera se dvěma lžičkami šamponu. A užívejte si své krásné vlasy.

Karotková šťáva

Pomáhá s růstem vlasů, a to díky obsahu karotenu a antioxidantům. Je také užitečná, pokud jde o obnovu pokožky. Smíchejte pět až deset kapek šťávy na dvě lžíce šamponu.

Esenciální olej z růžových květů

Esenciální olej z růžových květů voní skvěle a je velmi účinný proti lupům. Může být také použit jako léčba suchých a šupinatých skalpů. Olej stimuluje vlasové folikuly a zajištuje, aby vlasy byly silnější a delší. Smíchejte pět až deset kapek oleje na dvě lžíce šamponu.

Růžová voda

Růžová vodu je vhodná ke stabilizaci pH vlasů a následné opravě pórovitosti kštice. Nápad to rozhodně není špatný. Růžová voda je protizánětlivá a přirozeně antiseptická. Smíchejte čajovou lžičku růžové vody se dvěma lžičkami šamponu.

Amla olej

Amla je jedním z nejstarších používaných vlasových kondicionérů. Vlasům dodává zářivý lesk, vlasy jsou po jeho použití krásně poddajné. Navíc zbavuje lupů a povzbuzuje růst vlasů. Smíchejte poloviční lžičku oleje na dvě lžíce šamponu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat