Jarní detox pro vlasy. Probuďte svou hřívu po zimním spánku

05.04.2018 | Krása a móda

Přechod mezi zimou a jarem bývá často velice náročný a to zejména kvůli výrazným teplotním rozdílům, které mohou mít negativní vliv na naše zdraví. Nevyzpytatelné jarní počasí však nepředstavuje hrozbu pouze pro imunitní systém, mnohdy také trpí naše pokožka a vlasy.

Spousta z nás vlasy během zimních měsíců podstatně zanedbává a ve snaze se dostatečně zahřát je ukrýváme pod škálou různých čepic, klobouků a čelenek. Není se pak čemu divit, že po odložení pokrývek v mnoha případech své vlasy ani nepoznáme, působí unaveně, mdle, bez lesku a bez života. Pokud je vám obdobná situace dobře známá, nezoufejte, příchod jara je totiž tou nejvhodnější dobou pro změnu.

V péči odborníka

Návštěvu v salonu zbytečně neodkládejte, čím dříve vlasům ulevíte, tím lépe se dokážou adaptovat v nových teplotních podmínkách. Pokud zrovna nehodláte experimentovat s novým střihem či barevným odstínem, objednejte se alespoň na zkrácení konečků a prostříhání délek, které vlasům uleví od zbytečné zátěže a dopřeje příjemnou lehkost a vzdušnost.

Chybu rozhodně neuděláte ani neutrálním barevným přelivem, který sjednotí případné barevné odchylky, a výživnou keratinovou maskou pro obnovení přirozeného lesku.

Vychytávky na doma

Abyste si udrželi krásu nového účesu co nejdéle, je potřeba investovat do kvalitních vlasových přípravků na míru vašim vlasům.

„Nebojte se zeptat přímo svého kadeřníka, jaké produkty by doporučil pro váš typ vlasů. Pro základní péči na každodenní bázi vám bohatě postačí šampon, kondicionér, termoochrana a případně některý ze stylingových produktů jako je tužidlo, vosk nebo lak,“ poukazuje Renáta Gacková, specialista na vlasovou kosmetiku. „Z vlastní zkušenosti doporučuji vybírat víceúčelovou kosmetiku, kterou využijete například jako běžný kondicionér a při delší aplikaci zároveň jako výživnou masku,“ dodává Gacková.

Do jara s novými trendy

Pokud vás už nebaví nečině přihlížet nekončící zimě, zkraťte si nekonečné čekání na první teplé dny některým z jarních vlasových trendů. Kromě klasiky v podobě bohatého objemu nebo přirozených ležérních vln se můžete těšit z účesů plných geometrických tvarů, ledabylých copánků nebo nápadných ozdob od metalických šperků po nápadné barevné květiny.

Ovšem ani krátké vlasy letos nepřijdou zkrátka – hitem jarní sezony je krátký sestřih se šikmo zkosenou patkou k jedné straně a výrazné kontrastní barvy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat