Tipy, které zajistí vašim vlasům věčné mládí

Nejspíš nikoho nepřekvapí, že tak, jako stárneme my, stárnou i naše vlasy. Je to podobné jako s pletí – na ní se věk podepisuje především vráskami a ztrátou pružnosti. Na vlasech pak jejich ztenčováním se a lámáním. Ačkoli stárnutí zcela nezastavíme, můžeme jej zpomalit. I na vlasech!

Jak svým kadeřím prodloužit mládí?

Hydratace je základ

S přibývajícími léty ztrácejí vlasy přirozenou vlhkost, čímž se nejen ztenčují, ale také častěji lámou a třepí. Proto je důležité zaměřit se na jejich hydrataci. Pravidelně při mytí loken používejte kvalitní kondicionér a jednou týdně jim dopřejte hydratační masku (můžete buď tu z obchodu, nebo i podomácku vyrobenou).

Všeho moc škodí

Ačkoli podobně jako pleť, i vlasy potřebují „anti-aging péči“, neznamená to, že se na ně musíme vrhnout a vyzkoušet na ně vše, co doma či v drogerii najdeme. Spousta žen navíc dělá tu chybu, že vlasy každý den myje, čímž je připravuje o cennou hydrataci a přispívá k jejich stárnutí. Zkrátka nic se nesmí přehánět. Vlasům stačí, když je budete umývat maximálně obden (a i to někteří odborníci považují za zbytečné), budete používat kvalitní šampon a kondicionér a nebudete to přehánět se stylingovými přípravky.

Pozor na horko

A teď nemluvíme jen o letním počasím (i když je jasné, že sluneční paprsky, na dovolené v kombinaci se slanou vodou, jim také nesvědčí). Máme na mysli spíš časté fénování horkým vzduchem nebo žehlení nepoddajných kadeří, až se z nich kouří (a často i doslova). Vysoké teploty vlasy vysušují a přispívají k jejich lámání a ztenčování. Proto se snažte žehlit co nejméně a kadeře fénujte na co nejnižší teplotu (ano, trvá to o něco déle, ale ve hře je krása a zdraví vašich kadeří).

Nebojte se nůžek

Udržovat si i do vysokého věku dlouhé vlasy je poměrně náročné. A občas i kontraproduktivní. Jako by platilo, že čím delší kadeře, tím víc je na nich vidět, že už nejsou, co bývaly. Navíc pokud se vyhýbáte zásahům kadeřnických nůžek, roztřepené a vysušené konečky dojem nezdravých a nekvalitních vlasů ještě podpoří. Zkuste proto vyrazit ke kadeřníkovi a svěřit se do jeho péče. Nejenže zastřihne konce, ale jistě navrhne i vhodnou péči, která se bude hodit na míru vašim loknám. Mimochodem, kratší účesy působí mladistvě, například takové delší mikádo i elegantně. Nebojte, nemusíte hned „na kluka“, aby vaše vlasy vypadaly mladě!

Jak na objem

Mladistvě vypadající vlasy jsou na pohled bohaté. Ovšem pokud už za sebou mají nějaké ro desetiletí, na objemu přirozeně ztrácejí (nejen tím, že rády vypadávají, ale také kvůli slabšímu vlasovému vláknu). A tak se vyplatí mít po ruce nějakého spojence, který v nich objem zase vykouzlí. Vsaďte na přírodní produkty, jež vlasy nejen krásně „nadýchají“, ale také vyživí. Jen pozor, ať to s tím vytvářením objemu nepřeženete – můžete svou úpornou snahou spíše přitáhnout pozornost ke skutečnosti, že už vaše kadeře nejsou, co bývaly…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat