Jarní nástrahy pro vaši krásu. Na které si dávat pozor?

Konečně přichází tolik očekávané jaro. Ovšem i tohle oblíbené roční období může znamenat výzvu pro naši pleť či vlasy. Na co si dát – kromě nástrah spojených s neustálými změnami počasí – pozor?

První paprsky

Když se konečně dočkáme po dlouhých zimních dnech slunce, táhne nás to ven. Ovšem to také může znamenat pořádné riziko pro naši pokožku. Máme totiž tendenci první paprsky podceňovat, a tak zapomínáme na tolik důležitou ochranu před UV zářením. Vyrážet do přírody bez ochranného krému s UV faktorem, se vám může vymstít.

Co dělat, když už se spálíte? Existuje spousta produktů, jež ji utiší a zmírní podráždění (dostanete je v každé lékárně), sáhnout ale můžete i po osvědčeném přírodním receptu – vezměte měkkou žínku, namočte ji v ledově vychlazeném plnotučném mléce, lehce vyždímejte a opatrně přiložte na spáleniny.

Sníh ve vlasech

Spousta žen i mužů trpí v jarních měsících častějším výskytem lupů (občas dokonce i ti, kteří o nich po celý rok ani nevědí). Je to tím, že pokožka hlavy produkuje v tomto období více přirozené mastnoty, čímž se zpomaluje přirozený exfoliační proces. A tak (zjednodušeně řečeno) odumřelé buňky pokožky vytvoří lupy.

Jediný způsob jak proti nim bojovat je investovat do šamponu proti lupům (většinou jej seženete v lékárně) a minimálně 1krát týdně jej používat.

Okřídlení společníci

Ačkoli na hlavní sezónu komárů a dalších hmyzích nepřátel si počkáme do léta, neznamená to, že s některými už se nesetkáme i na jaře. Pokud nemáte příliš důvěru v klasické chemické repelenty, jež dostanete v každé drogerii, zkuste okřídlené potvůrky odehnat jinak – začněte užívat doplňky stravy s vitaminem B12. Některé studie totiž ukazují, že po nich komárům příliš nevoníme, a tak nás nechají na pokoji. A nemusíte se bát – partnerovi či partnerce budete vonět pořád stejně!

Zákeřná žiletka

S jarem také přichází sezona holení (ne že bychom si nohy neholily i během zimy, ale na jaře si dáváme záležet víc). I když se snažíte sebevíc, stejně se drobným poraněním při holení nohou žiletkou nevyhnete… Proto nezapomínejte nožky po holení ošetřit zklidňujícím krémem či sérem (dostanete je i v drogerii).

Pokud vyrážíte do přírody, měl by být samozřejmostí opalovací krém s vysokým UV faktorem. Nicméně i tak byste měla pobyt na slunci s čerstvě oholenýma nohama omezit. Nejlepší je nechat pokožku skutečně zklidnit a zahojit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat