Projezte se ke krásné pleti. Vsaďte na avokádo i kuře

Zdravá a krásná pleť není jen „odměnou“ za to, jak o ni pečujeme zvenku, ale do velké míry i odrazem našeho životního stylu. A tak je jasné, že její kvalitu můžeme ovlivnit také tím, co si nakládáme na talíř. Které potraviny pokožce prospívají?

Avokádo

Podporuje regeneraci pleti, zmírňuje zarudnutí a podráždění pokožky. A vděčí za to především vysokému obsahu vitaminu E, omega-3 a omega-9 mastných kyselin. Jistě, můžete si z něho udělat i vyživující masku, ale vaší pleti rozhodně pomůže, pokud si na avokádu pěkně pochutnáte.

Para ořechy

Tyhle exotické ořechy jsou plné selenu, který ovlivňuje v organismu spoustu pochodů. Navíc působí protizánětlivě, takže má na zdraví pokožky pozitivní efekt. U para ořechů ale pozor, neměli byste jich sníst víc než čtyři (k pokrytí denní dávky selenu vám ostatně stačí už dva ořechy)! Selenem se totiž můžete snadno předávkovat a způsobit si zdravotní obtíže.

Kuřecí maso

Pleti ovšem neprospívají jen dobroty z rostlinné říše! Takové pečené kuře je také malý poklad. Maso obsahuje zinek, který působí proti zánětlivým procesům a redukuje produkci mazu, ale také proteiny, jež stimulují produkci kolagenu a tím přispívají ke zpomalení stárnutí pleti. A pokud si dopřejete i tučnější části kuřete (třeba křupavou kůžičku), podpoříte hladkou a zářivou pokožku.

Losos

A když už jsme u tuků, ty zdravé naší pokožce rozhodně prospívají! Takže takový losos nebo sardinky, makrela, tuňák a další druhy tučnějších ryb jsou pro pleť jako dělané. Obsahují vysoké množství omega-3 mastných kyselin, jež působí protizánětlivě a jejichž pozitivní účinek byl pozorován i u lidí s lupénkou a dalšími kožními problémy.

Jogurt

Možná ho máte spojený spíše se zdravým zažíváním, ale to rozhodně není vše, co jogurt dokáže. Živé bakterie v něm společně s kyselinou mléčnou podporují zdraví střev, což ve výsledku znamená nejen silnější imunitu, ale i méně zánětlivých procesů v těle. A ro se rozhodně týká i pleti. I jogurt ostatně můžete aplikovat také ve formě masky.

Vejce

Vajíčka obsahují směs živin, jež z nich dělá přímo poklad. Najdete v nich proteiny, vitaminy B2, B6, B12, vitamin D, selen, zinek, železo… Tahle kombinace podporuje zdraví a krásu pleti, zpomaluje její stárnutí a přispívá k regeneraci. Mimochodem, maska z bílků si zase poradí s rozšířenými póry.

Zelený čaj

Lahodný nápoj plný antioxidantů, které působí protizánětlivě, zajistí při pravidelné konzumaci vyživenou a zářící pokožku. Oceníte ho i při problematické pleti. Mimochodem, použít jej můžete i jako pleťovou vodu…

Hořká čokoláda

Že se jí vyhýbáte, protože jste slyšeli, že pleti naopak škodí a může podporovat akné? Nejnovější výzkumy ukazují, že je tomu spíš naopak. Čokoláda s vysokým obsahem kakaa v sobě totiž skrývá řadu cenných antioxidantů, jež podporují hydrataci a pružnost pleti. Kromě toho flavonoidy v kakau pomáhají zmírnit dopad slunečního záření na pokožku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat