Vlasy bez života. Dá se jim vůbec pomoci?

30.05.2018 | Krása a móda

Děláte všechno, co je ve vašich silách, a přesto se stále potýkáte s extrémně suchými, porézními a polámanými vlasy? Chyb, kterých se dopouštíte, může být totiž hned několik. Jak tedy o narušené vlasy správně pečovat?

Zaprvé je třeba určit, jak k nepleše takových rozměrů došlo. Mohou za to chemické barvy, nešetrná kosmetika, váš životní styl nebo snad vše dohromady?

Dělám něco špatně?

Pokud se chcete pyšnit krásnou hřívou, budete si možná muset vybrat. Buď se budete držet v zajetých kolejích a vlasy dál devastovat, nebo zkusíte něco nového. Častou příčinou vlasové sebevraždy je například urputné odbarvování či dennodenní žehlení a kulmování. Vlasy viditelně trpí, hezky nevypadají, ale nejedna žena v této destrukci stejně pokračuje, protože se jí finální výsledek líbí více než její přirozený vzhled. Tudy ovšem cesta nevede.

V současnosti sice existují barvy šetrnější než kdysi, jejich opakovaným používáním si ale moc nepomůžete. „Alternativou mohou být barvy na přírodní bázi či henna. I ta má ale své limity. Nehodí se pro každý typ vlasů, a jakmile ji jednou zvolíte, je to volba na celý život, jelikož hennu z vlasů nikdy nedostanete. Alespoň ne šetrně. Co se týče pravidelného barvení či odbarvování chemickými barvami, vřele doporučuji přenechat tuto záležitost odborníkům, kteří jednak pracují s kvalitními vlasovými produkty, jednak dokážou určit, jakou péči vlasy následně potřebují a hlavně ví, co dělají. Málokdy se tak stane, že se výsledná barva nepovede a tím pádem není třeba vlasy a vlasovou pokožku trápit dalšími chemickými zásahy,“ říká vlasová expertka Renáta Gacková.

Příliš kosmetiky může uškodit

Výběr vlasové kosmetiky a množství, které každý den na vlasy aplikujete, záleží na typu vlasů a také na tom, v jakém stavu je vlasová pokožka. S tím vám může pomoci profesionál přes vlasy, který vás zároveň nasměruje k takové kosmetice, která bude plnit svůj účel a nebude nadbytečná.

„Mnoho lidí dělá tu chybu, že na vlasy používá až moc kosmetiky. Vlasy jsou poté zatížené, lámou se, vlasová pokožka může být přecitlivělá a tím pádem je ovlivněno množství kožního mazu, který produkuje. Od toho poté vzniká jeden z nejčastějších problémů, a to mastné vlasy u kořínků a zároveň suché a porézní vlasové délky,“ dodává Gacková.

V takových situacích poté nastává problém, že daný jedinec neví, jaký typ šamponu zvolit a kvalita vlasů se zhoršuje. Zlatým pravidlem je však výběr jemného šamponu, který vlasovou pokožku jemně čistí a zároveň pečuje o vlasové vlákno.

Záleží jen na nás

Pravdou však bohužel zůstává, že žádný zaručený postup ani recept na zázračné zacelení poškozených vlasů neexistuje. Co se poničených a polámaných konců týče, nejlepším řešením je tyto konce jednoduše odstřihnout. Přestože jsou totiž regenerační masky a séra kvalitní, zázraky bohužel neumí, a tak se je vyplatí používat zejména jako prevenci. Po zbavení se zničených délek je ale třeba nastolit poněkud jiný režim.

„Ženám vždy radím, aby zkusily vlasy co nejméně zatěžovat. To znamená omezit používání několika vlasových produktů, omezit žehlení, kulmování a fénování a omezit chemické zásahy. Na vlasech se ale podepisuje i naše celková kondice. Pokud nám například chybí nějaké vitaminy, vlasy nám o tom dají vědět dříve, než bychom si mysleli,“ říká Renáta Gacková.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat