Tmavé kruhy pod očima. Zbavte se jich konečně jednou provždy

Díváte se ráno do zrcadla a přemýšlíte, proč už zase kruhy pod očima připomínáte medvídka pandu? Za těmito „ozdobami“ může stát několik faktorů. A i když s některými si jen tak lehce neporadíme, nemusíme se vzdávat. I kruhy pod očima jdou řešit!

Proč já, proč teď?

Říkáte si, jak je nefér, že vy kruhy pod očima máte, zatímco vaše vrstevnice takové trampoty řešit nemusí? Pak se podívejte na fotografie vašich rodičů a prarodičů, když byli ve vašem věku. Jak na tom byli oni? Genetika je totiž opravdu mocná, a tak ovlivňuje i to, zda a kdy se kruhy objeví.

A když už jsme u otázky „kdy“ – věk hraje také podstatnou roli! Jak stárneme, pomalu se vytrácí pružnost pleti a tvoří se vrásky, ale také často ztrácíme podkožní tuk v obličeji a „propadají“ se nám tváře. A tím se kruhy pod očima prohloubí a zviditelní.

Nicméně výše napsané neznamená, že byste na snahu o zmírnění či o prevenci kruhů pod očima měli rezignovat jen proto, že už vám není dvacet anebo vaše maminka na ně také trpěla. Jak s nimi tedy bojovat?

Hydratace zvenku i zevnitř

Ano, dostatek tekutin a hydratace pokožky jsou základ. Takže si pořiďte výživný hydratující krém a nezapomínejte ani na pitný režim. Ideální je samozřejmě pít čistou vodu (třeba s kouskem ovoce či zeleniny) a dopřát si alespoň 2,5 litru denně.

Čas v peřinách

Také jste si všimli, jak mají unavení lidé kruhy pod očima výraznější? Pak máte hned jednu z možností prevence jasnou. Ano, je jí dostatečný spánek. Mimochodem, abyste se vyspali opravdu do krásy, přidejte si pod hlavu ještě jeden polštář (pokud tedy spíte na zádech a vaše páteř nebude protestovat). Zabráníte tak vzniku otoků pod očima.

Všechno pryč

Než se ale do postele vydáte, pečlivě odličte obličej – okolí očí pak obzvláště pečlivě, ale také obzvlášť opatrně! Jemná kůže v těchto partiích je velmi náhlá na poškození a mechanické tření jí příliš nesvědčí. Proto vsaďte na skutečně kvalitní odličovač a co nejjemnější tamponky.

Pozor na paprsky

S příchodem jara a léta stoupá intenzita slunečních paprsků a tím i potřeba chránit pleť před jejich nepříznivým působením. Tu v okolí očí nevyjímaje. Slunce totiž nejen vysušuje a ničí pokožku, ale také aktivuje pigment, který způsobí, že mohou kruhy pod očima ještě více ztmavnout. Takže pěkně vyrazte pro kvalitní krém s UV faktorem a sluneční brýle!

Pryč s alergií

Může se stát, že se kruhy pod očima objeví či zvýrazní v době, kdy okolo poletuje nejrůznější pyl a vy smrkáte, kýcháte a slzíte, kudy chodíte. Ano, alergie může být také jedním z hlavních faktorů. Pokud ji ze svého vzhledu podezříváte, je na čase navštívit lékaře a probrat s ním možnosti léčby (a nejen kvůli kruhům pod očima, že).

Cenné béčko

Jestliže vás trápí kruhy pod očima, zvyšte příjem vitaminu B – tedy nepřekračujte doporučenou denní dávku, co se pilulek z lékárny týče, ale pořiďte si krém určený k péči o oční okolí, který tento vitamin obsahuje. A ten pak používejte na ošetření citlivé pokožky kolem očí každý večer před spaním.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat