Hříva jako z reklamy. Tipy, které vám konečně zajistí zdravé vlasy

23.05.2018 | Krása a móda

Pružné, silné a lesklé vlasy jsou zbožným přáním většiny z nás. Vlivem experimentů a nesprávné péče se však tento cíl občas zdá být zhola nemožný. Přitom stačí dodržovat pár základních pravidel.

Tři důvody problémů

V praxi většinou existují pouze tři příčiny, které mají za následek poškozené vlasy. Jednou z nich je genetika. Ta má však spíše vliv na to, jak husté vlasy máme, jakou mají strukturu a barvu, a jak rychle rostou. Zničené vlasy v podobě, v jaké ji známe, v drtivém procentu případů vznikají následkem fyzikálního a chemického poškození či chybami ve stravování.

Pravidelně barvené vlasy bez následné péče se projevují suchými a roztřepenými konečky a podrážděnou pokožkou hlavy. Zato strava se odráží na jejich celkové kondici.

K obnovení vlasové struktury je nejlepší přistupovat komplexně a kromě správné kosmetiky nepodcenit ani životosprávu. Bez toho, aniž byste věděli, co děláte v péči o vlasy špatně, je prakticky nemožné docílit zlepšení.

Svěřte se profesionálům

Stejně jako vaše tělo potřebuje odborné znalosti doktorů k tomu, aby fungovalo správně, i vlasy potřebují pravidelnou a profesionální péči. Nepodceňujte návštěvy kadeřníků a naučte se jejich služeb využít alespoň jednou za dva měsíce.

Jsou to právě roztřepené konečky, kterých je třeba se pravidelně zbavovat a přestože možná pomýšlíte, že takový detail zvládnete sami doma, péče profesionálů je v tomto případě nevyčíslitelná.

Co zmůžete sami

Ani doma péči o vlasy nepodceňujte. Kromě používání kvalitní vlasové kosmetiky jim můžete pomoci domácími maskami na vlasy či hennovými zábaly. Henna je kromě svých barvících účinků známá jako jeden z nejlepších regeneračních prostředků. Vlasy vyživuje, podporuje jejich přirozenou krásu, přispívá k jejich zpevnění, snižuje tvorbu lupů, třepení, lámání a je přirozeně antibakteriální a antiseptická, tudíž je vhodná i pro alergiky.

Co se týče každodenní péče, nezapomínejte vlasy pravidelně rozčesávat a při mytí a následné stylingu k nim buďte šetrní. Pokud vlasy každý den fénujete, kulmujete či žehlíte, nanášejte speciální oleje odolné proti vysokým teplotám.

Pomoc v koupelně

Kvalitní kosmetika. Ta je základ, bez kterého se neobejdete. Abyste zvolili tu pravou, je třeba vědět, jaký druh vlasů máte a kde jsou vaše slabá místa. Nebojte se požádat o radu svou kadeřnici, či pokud vás trápí například kožní problémy, zajděte za dermatologem.

„Výběr vlasové kosmetiky závisí na mnoha faktorech. Jednak musíme znát své genetické předpoklady a jednak musíme vědět, čím vlasům škodíme a co tedy potřebují. Vlasy barvené vyžadují jiný přístup než vlasy slabé či rychle se mastící,“ upozorňuje vlasová expertka Renáta Gacková.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat