Na dovolenou s čistou hlavou. Zbavte se konečně lupů

05.06.2018 | Krása a móda

Ačkoli je léto, vy máte zasněžená ramena? Lupy trápí spoustu žen i mužů, ale to neznamená, že neustálé oprašování šupinek z oblečení nedokáže pořádně zkazit náladu. Co v boji s touto nepříjemností pomáhá? Kromě speciálních šamponů vsaďte i na změny jídelníčku.

Za lupy může stát mnoho příčin. Na vině je suchost pokožky hlavy, jindy naopak velké množství mazu, houbová infekce, psoriáza nebo ekzém, svou roli může hrát i zvýšená míra stresu. Odborníci se shodují, že kromě používání šamponů přímo určených pro boj s lupy může tento problém zmírnit či odstranit zařazení určitých potravin do stravy. Takže co si dávat na talíř, abyste si mohli užít dovolenou s čistou hlavou a bez lupů?

Slunečnicová semínka

Tip redakce

V boji s lupy pomohou i speciální šampony zaměřené na řešení tohoto problému. Takovým je šampon proti lupům Mediket Plus, který je určen k řešení závažných problémů s lupy, kdy hlava svědí a na její pokožce se tvoří větší množství lupů. Lupy se navíc i přes preventivní péči vracejí a je obtížné se jich zbavit. Mediket Plus se dvěma účinnými látkami vám pomůže se těchto potíží zbavit a dosáhnout zdravé pokožky hlavy a vlasů bez lupů.

Fenomenálními zdroji vitaminů B6 a zinku, které bojují proti lupům, jsou slunečnicová semínka. A co víc, jsou také bohatá na zdravé tuky, po kterých pokožka hlavy vyloženě lační. Rozhodně tedy neváhejte a pravidelně zobejte nejen semínka slunečnicová, ale i dýňová či lněná.

Pšeničné klíčky

Díky svému množství vitaminu B6 a zinku jsou pšeničné klíčky něčím, co může pomoci ukončit vaše opakující se trápení. Navíc jsou dobrým zdrojem vlákniny, která pomáhá vyplavit toxiny, jež mohou lupy ještě zhoršit. K dostání jsou přitom ve většině obchodů se zdravou výživou.

Zázvorový čaj

Pravidelná konzumace zázvorového čaje uklidňuje zažívací trakt, ale zároveň napomáhá ke zvládnutí problémů s lupy. To proto, že každý šálek dodává tělu sloučeniny, které mají antifungální vlastnosti, což se hodí zvlášť v případě, že lupy někdy mohou být způsobeny houbovou infekcí.

Česnek

Existuje tolik věcí, které česnek může léčit, a lupy jsou jednou z nich. Kromě toho, že navýšíte jeho spotřebu, můžete jemně nastrouhaný česnek vmasírovat do pokožky hlavy několik minut před šamponováním.

Šetrná péče o zkoušenou pokožku

Velmi důležité je používání vhodné vlasové kosmetiky – speciálního vlasového šamponu proti lupům. I v období, kdy se množství lupů sníží nebo lupy zmizí, je třeba používat vhodné přípravky preventivně. Účinnou látkou u těchto přípravků je např. octopirox, který kromě působení na kvasinkové organismy pokožku hlavy zároveň zklidňuje.

Druhým důležitým krokem k omezení vzniku lupů je také změna životního stylu. Patří k ní již zmíněná úprava jídelníčku, ale neměli bychom ani zapomínat, že součástí zdravé životosprávy je také dostatek spánku, relaxace a celkové psychické pohody. Pokud všechna opatření selžou, obraťte se na dermatologa.

Vyhrajte jeden z 10 šamponů proti lupům Mediket Plus v naší soutěži! Soutěžit můžete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat