Spáleniny od sluníčka. Bolavou kůži zklidní brambory nebo tvaroh

27.06.2018 | Krása a móda

Ležíte u vody nebo se opalujete na terase, na chviličku usnete a probudíte se jako raci. Každý to už někdy zažil. I když se spálení snažíme předcházet krémy s vysokým faktorem, někdy to jednoduše nestačí. Proto vám přinášíme rady, jak si od spálenin rychle ulevíte.

Mléčný zábal

Smíchejte jeden šálek mléka se čtyřmi šálky vody, přidejte pár kostek ledu. Do směsi ponořte obklad a přikládejte ho na spálená místa. Obklad nechte působit alespoň patnáct minut. Opakujte zhruba po dvou hodinách.

Brambory

Skvělým trikem, který nás rychle zbaví utrpení, je bramborové mléko. Rozmixujte dvě syrové brambory do co nejjemnější konzistence. Přidejte i trochu vody. Vzniklou bramborovou kaši naneste na spálená místa a nechte zaschnout. Poté se osprchujte studenou vodou. Aplikovat můžete několikrát denně.

Vejce

Syrový vaječný bílek je výborný. Kůži zchladí a zklidní. Je proto skvělý i na kůži spálenou od sluníčka nebo po nehodě v kuchyni. Namažte na postižené místo a nechte působit několik minut, pak opláchněte vlažnou vodou.

Aloe vera

Aloe je rostlina, jejíž výtažek je v kosmetickém, ale i farmaceutickém průmyslu dobře známý. Pokožku zchladí a zklidní. Pokud aloe máte doma, odřízněte list a popálený obličej namažte šťávou. Na větší spálené plochy si pořiďte v lékárně gel s výtažkem z aloe.

Tvaroh

Na spálené místo položte šátek nebo kapesník a na něj naneste tvaroh, jogurt nebo smetanu. Vaše tělo zchladí a hydratují. Nechte působit asi deset minut. Nikdy nedávejte tvaroh přímo na kůži. Rychle zasychá a odstraňování může pěkně bolet.

Ocet

Kyselina octová pomáhá snížit pocit svědění, zánět i bolest. Nejlepší je ocet aplikovat rozprašovačem na postižené oblasti. Můžete ho zředit i trochou studené vody.

Jedlá soda

Nasypte do vlažné vody ve vaně půl hrnku jedlé sody a na chvilku se do ní „naložte“. Po koupeli se ale neutírejte a nechte tekutinu na těle zaschnout. Soda vám uleví od pálení a bolesti.

Pitný režim

Nikdy nezapomínejte hodně pít! Zejména ve velkých vedrech a po slunění musíte dodat tekutiny nejen svému tělu, ale i samotné kůži. Jinak hrozí, že místo krásně vypadajícího, hladkého a opáleného těla, budete na konci léta vypadat jako rozinka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat