Nošení culíku škodí nejen vašim vlasům, ale i vám

03.08.2018 | Krása a móda

Ráno nestíháte nebo jen nemáte náladu se dlouze upravovat, a tak stáhnete vlasy do pevného ohonu nebo drdolu? Chyba! Ubližujete tím nejen svým vlasům, ale i vaší pokožce. Proč je časté nošení culíku nevhodné, se dozvíte v našem článku.

Padání vlasů

Často se při úpravě vlasů omezíme pouze na pevně stažený drdol nebo culík, jenže silné utažení má na svědomí polámání a vytrhání vlasů, které poté vypadávají. Polámané vlasy se často se projeví krátkými vlásky, poletujícími okolo hlavy a takzvaným „krepatěním“ konečků. Také po sundání gumičky můžete pozorovat, že v místě, kde byly vlasy stažené, se utvoří nevzhledná a neupravitelná vlna.

Je to tím, že byla gumička okolo vlasů omotána příliš pevně. Vlasy by se nikdy neměly příliš pevně svazovat. Mnohem lepší volba je volně zapletený cop.

Bolest hlavy

Pevně utažené vlasy do culíku dráždí kůži na hlavě a mohou být příčinou úporné bolesti hlavy. Pokud vás obtěžuje, že vám vlasy padají do obličeje, zvolte šetrnější úpravu nebo čelenku. I u nich buďte při výběru opatrné. Příliš pevná nebo tvrdá čelenka může mít na migrény a bolest hlavy také velký vliv. Mnohem více se hodí čelenky látkové nebo šátky, které nikde netlačí.

Problémem mohou být i různé sponky, pokud je nosíte stále na stejném místě a pevně připnuté. Raději zkuste pinetky nebo malé skřipečky, které neposlušné vlasy jemně přichytí.

Lupy

Každodenním utahováním vlasů do culíku si můžete také vypěstovat velký problém s lupy. Tím, že jsou vlasy utažené, se pot a vlhkost z pokožky nemá kudy odpařovat a kromě odlupující se pokožky si můžete také zadělat na pořádný problém s plísněmi.

Vůbec nejhorší je, pokud se v letních měsících chodíte koupat do bazénu s culíkem a pak necháte vlasy sepnuté. Teplo a vlhko je rájem pro množení bakterií, které plísně způsobují. Vždy vlasy po koupání prosušte a nechte volně proschnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat