Zdobit se je umění. Rady stylistek, jak nevypadat jako od cirkusu

S nástupem večírkové sezony nebudete řešit jenom společenské oblečení, ale také dilema, jaké klenoty zvolit na doplnění celkové vizáže. A nakonec není třeba se zaměřovat pouze na významné události, schopnost zdárně kombinovat šperky třeba i s všedním nebo pracovním outfitem není tak docela samozřejmostí. Je to umění, které vyžaduje talent i trénink.

Šperky si vybíráme podle toho, které se nám líbí, ale jejich nošení už je záležitostí, která se mnohdy řídí určitými pravidly. Může se nám zamlouvat mnoho různých stylů a materiálů, je však jasné, že je nelze mít na sobě všechny pospolu. Teprve jejich výběr a spojení ukazuje náš vytříbený vkus nebo naopak bezradnost. Jak je nosit a kombinovat?

Méně je více

Není důležité předvést, jak dobře jste zásobení drahými doplňky a navléci na sebe jak náhrdelník a náušnice, tak brož, čelenku, náramky i prsteny. Dva, maximálně tři doplňky bohatě postačí.

Jeden výrazný prvek

Nepřehlédnutelné dlouhé náušnice by měly zcela vyřadit dekoraci krku nebo ji redukovat na jemný řetízek; originální či bohatě zdobený náhrdelník by měl omezit velikost náušnic na minimum. Majestátní náramek strhne na vaše útlé zápěstí pozornost, kterou už pak nemusíte poutat na další části těla. Pokud máte hodně originální, barevné, vzorované či asymetrické šaty, jsou tímto výrazným prvkem ony a se šperky byste se měla držet při zemi.

Míchání materiálů: ošidná záležitost

Proslulým pravidlem je třeba zákaz kombinace zlata se stříbrem, ale i s jinými kovy. V současné době však zároveň panuje trend materiály kreativně, ovšem vkusně namíchat – právě tak se pozná, že v tom „umíte chodit“.

Nejuniverzálnější rada by mohla znít: držte se podobné barvy kovu, odstíny kamínků či korálků přizpůsobte ladění tónu šatů nebo dalších doplňků (kabelky, rukavičky, šál), či použijte jako kontrast. Nepřehánějte to s intenzitou lesku ani množstvím blýskavého osazení klenotů.

Držte se omezené barevnosti

Jako při běžném denním nošení platí pravidlo maximálně tří barev, víc byste jich kombinovat neměli. Pokud máte vícebarevné šaty, doplňky včetně šperků by měly kopírovat jejich odstíny. Jednobarevné šaty lze doplnit jedním tónem s nimi ladícím a případně i šmrncovní třešničkou na dortu v podobě motivu s kontrastním odstínem.

Délka náhrdelníku dle výstřihu

Náhrdelníky v klasické délce lze nosit skoro se všemi typy výstřihů. Nákrčníky či „obojky“ vypadají dobře s koktejlkami bez ramínek nebo s hlubokým výstřihem. Ten sluší i ozdobám na krk do délky 50 cm. Korále delší než 70 cm jsou ideální k šatům bez výstřihu.

Výběr náušnic přizpůsobte tvaru obličeje a účesu

Hranaté tváři lichotí náušnice ve formě prodloužené slzy, oválné a delší. Ženy s kulatým obličejem by se měly vyhýbat malým i velkým náušnicím ve tvaru kruhu. Výrazná ozdoba uší samozřejmě lépe vynikne s vlasy do uzlu či drdolu, nebo s krátkým sestřihem. Pokud chcete okouzlovat bujnou hřívou, stačí vám jen nenápadné náušnice.

Nebojte se broží

Můžete jimi dodat oblečení úplně nový rozměr a úžasně tak celý model oživit. Stačí je vetknout do klopy saka, na kabát, tričko či šálu. Nebo nápadnou broží na jednoduchých šatech nahraďte náhrdelník ve výstřihu. Ale jedna stačí. Případně můžete pár ladících broží strategicky rozmístit: jednu na oděv a jednu na kabelku. 

Podle šatů a své osobnosti

Nikdy si neoblékejte šaty k předem vybraným šperkům, jimiž se chcete blýsknout, ale naopak - oblečení dolaďte pomocí doplňků. Nenechte svou osobnost zastínit tím, co máte na sobě. Poklony by mělo okolí skládat vám (jak vám to ve vybraném outfitu sluší), nejen pěkným šatům či klenotům.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat