Vdechněte znovu život svým koženým kabelkám i botám

Vyndali jste ze skříně svojí oblíbenou kabelku či zimní boty, ale už nevypadají jako loni? Nezoufejte a zkuste napáchané škody ještě napravit, možná ještě jednu sezonu zvládnou. Máme pro vás několik tipů, jak můžete přivést k životu koženou kabelku i oblíbené lakýrky, za pokus to určitě stojí.

Lakovaná kůže bude jako nová

Potřebujete-li vdechnout své starší lakované kabelce nebo lakýrkám nový život, sáhněte po mléce. A když mluvíme o mléku, tak myslíme to běžné z lednice. Pomocí vatového tamponku naneste na kůži a prsty jemně mléko vetřete do kůže. Mléko nechte zaschnout a přeleštěte suchým hadříkem, lakovaná kůže bude zase jako nová.

Šetrné čištění světlých kabelek

Na špinavé tenisky se obyčejně používá jemný písek na nádobí, ale vaší světlé kabelce či kozačkám prokáže větší službu mléko smíchané s rozdrcenými ovesnými vločkami. Podobně jako písek má abrazivní účinek, ale o něco šetrnější, a navíc mléko kabelce vdechne nový život.

Jak na odřenou kůži

Odřeli jste si vaši oblíbenou kabelku? I to se dá napravit, sáhněte po olivovém oleji a hadříku. Na odřeninu kápněte trošku oleje a suchým hadříkem rozleštěte, uvidíte, že škrábance nebudou tak zřetelné a nikdy si ničeho nevšimne.

Místo norkového oleje použijte šampon

K oživení kožené kabelky či obuvi se má správně používat drahý norkový olej, ale jeho skvělou náhražkou je i váš šampon na vlasy. Za pomoci šamponu a suchého hadříku ošetřete kabelky i boty, uvidíte, že budou jako nové. Navíc ochrání boty v zimních měsících od posypové soli.

Kabelky a boty si udrží tvar

S výměnou kabelky nastává také uložení té předchozí, která na vás zase počká do jara k vašemu jarnímu kabátku. Aby si kabelka udržela ve skříni stále pěkný tvar a nevyndali jste jí za několik měsíců zmuchlanou a poničenou, jednoduše kabelku před uložením vycpěte igelitovými taškami. Kabelka sice zabere víc místa, ale několika měsíční uskladnění ji nijak neubere na kráse. Stejným způsobem můžete vycpat své oblíbené kozačky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat