Výběr rtěnky pro začátečnice. Jen na barvě nezáleží

05.09.2018 | Krása a móda

Na trhu je nepřeberné množství rtěnek, lesků a balzámů, kterými můžete zkrášlit váš úsměv. Ne vždy ale kvalita odpovídá ceně. Mnoho žen dá na reklamní taháky a vyhodí nemalé peníze za kosmetiku, která jim vůbec nemusí vyhovovat. Jak si vybrat kvalitní rtěnku, která dlouho vydrží, bude vám barevně sedět a zároveň nevysuší vaše rty?

Odstín je základ

Nejprve se musíte rozhodnout, jakou barvu byste chtěla do svého kosmetického kufříku přidat a zda vám vůbec půjde k pleti. Pokud máte úzké rty, nevybírejte rtěnky s matným efektem a tmavé odstíny. Vaše rty by pak vypadaly opticky užší. Opatrné také buďte v případě výběru odstínů červené. Výrazné rudé barvy sluší především ženám se světlou pletí. Teplejší oranžovo-červené tóny jsou vhodné pro olivovou až snědší pleť. Blondýnám sluší korálová a růžová. Brunetky se nemusí bát tmavších odstínů.

Jak poznat kvalitní rtěnku

Pokud už jste našly rtěnku, která vám vyhovuje barvou, je na čase vyzkoušet, jak se bude chovat v praxi. Klasickou zkouškou, kterou mnoho žen provádí při výběru kosmetiky je, že ji aplikuje na hřbet ruky. To může fungovat v případě make-upu, ale u rtěnek je to jiné. Aplikací na ruce sice zjistíte, zda má rtěnka správně sytý odstín, ale zda bude vaše rty hydratovat po dobu celého dne, zjistíte jen tím, že ji nanesete přímo na rty. Otřete rtěnku kapesníčkem a vyzkoušejte ji přímo na svých ústech.

Některé rtěnky mohou ze začátku působit krémově, ale po hodině jsou vaše rty vysušené, rtěnka se rozpíjí a výsledný efekt je ošklivý a nepříjemný. Proto si v drogerii rtěnku aplikujte a jděte se projít. Můžete mezitím vyřídit zbytek nákupu. Pokud i po hodině bude rtěnka na rtech působit příjemně, můžete ji bez obav koupit.

Příprava je nutnost

Aby rtěnka na vašich rtech působila opravdu dokonale, je potřeba věnovat jim před samotnou aplikací trochu péče. Ideální je zbavit rty šupinek odumřelé kůže, například kartáčkem na zuby. Poté naneste na rty obyčejný balzám a nechte ho vsáknout. Rtěnku by se neměla aplikovat bez použití konturovací tužky, která zamezí jejímu rozpíjení. Rty tedy obtáhněte tužkou ve stejném nebo o tón tmavším odstínu a poté přistupte k aplikaci samotné rtěnky. Tu nanášejte ideálně štětečkem. První vrstvu naneste a rty následně sevřete papírový ubrousek. Tím se první vrstva zafixuje a druhou pak dotvoříte plný efekt.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat