Tetované obočí. Přežitek, nebo trend, který musíte mít?

08.09.2018 | Krása a móda

Permanentní make-up zažíval naší zemi největší boom po roce 2000. V té době si ženy často obočí zcela holily a dokreslovaly tužkou, tudíž byl permanentní make-up vítanou novinkou. V téže době bylo také v oblibě používání konturovacích tužek na rty a i těm se permanentní zdobení nevyhnulo. Jak je to dnes?

Permanentní make-up se znovu dostává na výsluní, ale samotný výsledek už se s dřívějšími, mnohdy hrůzostrašnými, výtvory nedá srovnat.

Modřiny a výraz klauna

Dříve bylo v módě úzké a tmavé obočí, kterým mnoho žen od přírody nedisponovalo. Řešení bylo jednoduché, nechat si jej vytetovat. Bohužel tehdy technologie ani použité materiály nebyly natolik vyvinuté, aby byl výsledný efekt dokonalý. Tetovaná místa byla snadno odhalena a po pár letech šisovala domodra či dozelena. Nepřirozenému výrazu obličeje, dokázaly mnohé majitelky tetovaného obočí nasadit korunu tím, že si nechaly obtáhnout své rty permanentní konturkou.

Tehdejší metody aplikace byly dost bolestivé a způsobovaly podlitiny, otoky a modřiny na mnoho dní.

Inovace

Dnes lze své obočí dovést k dokonalosti metodou, která se nazývá microblading neboli vláskování. Vše začíná pečlivým výběrem barevného pigmentu, který bude co nejlépe ladit k vaší přirozené barvě vlasů, pleti a obočí a následnému předkreslení tužkou. Než tedy dojde na samotnou aplikaci, výsledek si můžete prohlédnout předem. Po dokonalém vymodelování finálního tvaru přichází na řadu aplikace anestetického krému a následně permanentní barvy, kterou pomocí jehliček a drobných řezů zanese kosmetička pod kůži. Tato metoda je unikátní v tom, že se každý chloupek tetuje zvlášť a výsledek je téměř nerozeznatelný od pravého obočí.   

Vybírejte pečlivě

Než se však rozběhnete do salonu, pečlivě si vyberte, který to bude. Dejte na recenze zákaznic a také na celkové prostředí. I u takto drobných zákroků je důležité dbát na přísnou hygienu a také zkušenosti kosmetičky. Nechte si ukázat certifikát, abyste měla jistotu, že se svěřujete do rukou skutečnému odborníkovi. Nesprávně provedená aplikace permanentního make-upu vás může zohyzdit na dlouhé roky, někdy i natrvalo, v závislosti na použité barvě. U amatérských provozovatelů kosmetických salonů nemusí být vhodné podmínky a můžete si odnést také nepěknou infekci. Proto si s vybíráním dejte na čas ať nešlápnete vedle.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat