Jak použít zelený čaj v péči o pokožku. Hodí se pro všechny typy pleti

Zelený čaj je v Číně velmi oblíbený už po mnoho staletí. Kdysi se používal k léčbě různých zdravotních stavů, jako jsou bolesti hlavy a deprese. Dnes jsou jeho mimořádné antioxidační vlastnosti spojovány, tedy kromě jiného, s péčí o pleť. Už jste ho zkusili?

Zelený čaj je kromě antioxidantů bohatý na aminokyseliny, enzymy, polyfenoly, fytochemikálie, hořčík, mangan, draslík, folát, vitamin B a kofein. Proto pokožce dělá tak dobře! Díky svým antioxidačním účinkům eliminuje toxiny v těle, včetně pleti, snižuje zánět a zabraňuje akné. Pravidelná konzumace tohoto nápoje zase podporuje pružnost pokožky. Takže, víte, jak s ním zacházet?

Báječná maska na mastnou pleť

Můžete si připravit masku na obličej, která se aplikuje jednou nebo dvakrát týdně. K tomuto účelu budete muset vysypat obsah dvou použitých sáčků se zeleným čajem. K nim přidejte asi dvě čajové lžičky syrového medu a kapku citronové šťávy. Masku aplikujte na obličej a počkejte 15 minut. Poté obličej opláchněte vlažnou vodou.

Obklad proti kruhům pod očima

Výhody zeleného čaje jsou všestranné. Pro své antioxidační účinky a vitamin K pomáhá odstranit tmavé kruhy kolem očí a taky opuchlost. Stačí zmrazit dva použité čajové sáčky. Ty přiložte na zavřená oční víčka a 15 minut odpočívejte. Proces přitom můžete opakovat dvakrát denně, nebo do té doby, dokud vaše tmavé kruhy pod očima nezmizí.

Maska proti stárnutí

Výhody zeleného čaje pro pleť také zahrnují prevenci stárnutí pokožky. Zelený čaj, díky svým antioxidačním a protinádorovým přínosům, zabraňuje poškození kůže a vzniku vrásek. (Je totiž bohatý na polyfenoly, o kterých je známo, že neutralizují volné radikály. Ty mohou urychlit proces stárnutí pokožky.) Pro tento účel je další z masek skvělá.

Pro její přípravu potřebujete jednu lžíci použitých lístků zeleného čaje, tři polévkové lžíce bílého jogurtu a špetku kurkumy. Vše dobře promíchejte a směs aplikujte přímo na obličej a krk. Počkejte asi 20 minut, poté pečlivě opláchněte vlažnou vodou.

Zelený čaj na akné a pupínky

Zelený čaj obsahuje katechiny, které jsou známé jako antibakteriální látky. Katechiny regulují jakoukoli hormonální nerovnováhu v lidském těle. A všichni víme, že právě hormonální nerovnováha je jedním z hlavních faktorů, které vedou k akné a pupínkům.

Pokud toužíte po přírodní léčbě, smíchejte ¼ šálku zeleného čaje s vodou. S pomocí čisté bavlněné látky aplikujte roztok na postižené oblasti, nechte 15 minut působit a opláchněte studenou vodou. Toto řešení můžete použít dvakrát týdně, nebo to té doby, dokud nebudete spokojeni s výsledkem. Mimochodem, zelený čaj také stahuje rozšířené póry.

Účinný peeling

Kožní exfoliace je nezbytná, protože lidská kůže se neustále regeneruje. Za tímto účelem je třeba z pokožky odstranit všechny odumřelé buňky i veškeré nečistoty. Pro tento účel smíchejte jednu lžíci sušeného zeleného čaje, dvě polévkové lžíce syrového medu, půl šálku extra panenského olivového oleje a jeden šálek cukru. Vše promíchejte, směs aplikujte na pokožku a provádějte krouživé pohyby. Následně opláchněte vlažnou vodou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat