Jak zpomalit stárnutí? Dejte si pozor na stres, alkohol i cukr

Vypadáte starší, než ve skutečnosti jste? Možná je to tím, že býváte pod tlakem a často hřešíte sladkým. Ovšem i to, že občas večer „vytáhnete“ sedmičku vína, má pro vaši vizáž drtivé následky!

Není žádným tajemstvím, že většina žen chce zůstat vizuálně mladá, jak nejdéle to je možné. Proti tomu se samozřejmě nedá nic namítat, nicméně kdekdo dnes přehlíží skutečnost, že podstatnou roli v nestárnoucím vzhledu hraje i jídelníček a způsob života. Co všechno dokáže přidat roky navíc? Před těmito faktory se mějte na pozoru!

Cukr jako úhlavní nepřítel krásy

Čokoláda nebo pár sušenek jako lék na depresi? Když to s nimi budete přehánět, daleko větší úzkost pocítíte při pohledu do zrcadla – brzy. Nadměrná konzumace rafinovaného cukru totiž stojí v cestě přirozené produkci kolagenu. Jelikož je to protein, který má pod palcem elasticitu i pružnost pokožky, následky na sebe nenechají dlouho čekat. Vzpomeňte si na to pokaždé, když dostanete chuť na „něco dobrého“!

Stres? Kapitola sama pro sebe

Ze stresu obecně nikdy nic dobrého nevzešlo. Vždyť hormony, které se při něm uvolňují, podle odborníků úzce souvisí s tloustnutím i vývojem kardiovaskulárních chorob. Tím ale „vedlejší účinky“ vyšponovaných nervů nekončí. Permanentní nervozita organismus pořádně vyčerpává, což si s bezchybným zevnějškem pochopitelně vůbec nerozumí. A vlastně ani s dobrou kondicí! Zkuste se tedy přestat rozčilovat kvůli hloupostem a banalitám, ona vám poctivá dávka flegmatismu mnohdy neublíží…

Svou temnou stránku má i alkohol

Na metlu lidstva si experti po mnoha průzkumech a studiích udělali svůj vlastní názor. Jedna sklenka vína k večeři prý uškodit nemůže, ovšem s každou další „porcí“ už ve vzduchu visí nejen zdravotní rizika. Alkohol dehydruje tělo, přičemž podstatně zhoršuje i kvalitu spánku. To je pro perfektní vizáž doslova smrtící koktejl!

Nedostatečná péče, která se časem projeví

Tak jistě, že na dovolené opalovací krém zodpovědně používáte, ale co po zbytek roku? Myslíte na něj, když jdete do schránky pro poštu, na procházku se psem nebo zahradničíte? I chvilka bez ochrany může pokožce pořádně ublížit. Nevěříte? Dle mnoha dermatologů je nejčastější příčinou téměř všech projevů předčasného stárnutí ultrafialové záření, jež na vás negativně působí i ve chvílích, kdy je slunce pod mrakem, nebo dokonce poprchává. Bez ohledu na počasí i roční období tedy „opalovákem“ vůbec nešetřete!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat