Připravte se na podzim. V jakých materiálech vám zaručeně nebude zima

30.10.2018 | Krása a móda

Když nastanou chladná rána a přijde lezavé počasí, není tak úplně jedno, co si na sebe obléknete. Ne všechny materiály nás totiž dokonale zahřejí. Z jakých materiálů byste měli vybírat svou podzimní a zimní garderobu?

Vlna

Vlněná vlákna se získávají ze srsti zvířat, nejčastěji jsou to ovce a kozy, ale také velbloudi nebo lamy. Vlna je velmi kvalitní, trvanlivý a odolný materiál, který má úžasné vlastnosti, je elastický a pohodlný – kvalitně zpracovaný vlněný oděv je velmi hebký na omak. V zimě oceníte její výborné tepelně izolační vlastnosti. Při správné péči vám vlněné oblečení vydrží roky. Čím dál větší oblíbenosti se těší především merino vlna a výrobky z vlny alpak.

Bavlna

Bavlna a flanel jsou při chladných dnech sychravého podzimu skvělou volbou. Tento přírodní materiál výborně pohlcuje vlhkost, je příjemně měkká a hřeje. Aby vám bylo skutečně teplo, měla by bavlněná látka tvořit nejspodnější vrstvu vašeho oděvu.

Softshell

Softshell je textilní funkční materiál, který je do určité míry voděodolný a chrání proti větru. Používá se především k výrobě bund a kalhot a na podzim i v zimě přijde oblečení z něj opravdu vhod. Avšak není softshell jako softhell. Oděvy z této tkaniny můžeme koupit ve dvojím provedení – jednak ze tkaného softshellu, který neobsahuje žádné membrány, jsou tenčí a pružnější, anebo z membránového softshellu, který již využijete i v zimě, díky jeho silnějšímu a teplejšímu zpracování. Pod oblečení ze skoftshellu je však nutné nosit funkční prádlo, jinak jsou vám jeho schopnosti odvádět pot a udržovat tím tělo v teple k ničemu.

Len

Přesto, že jsme zvyklí len nosit zejména v letním období, kdy se skvěle projevuje jeho vlastnost odvádět teplo a chladit, věřte, že v chladném období s ním taktéž neprohloupíte. Len je přirozeně antibakteriální a hypoalergenní hřejivá tkanina.

Kůže

Pokud jde o boty, pro podzim a zimu se jednoznačně doporučuje nosit koženou obuv. Má totiž schopnost dýchat a skrze materiál se snáze odpaří pot z nohou. Nejen, že je kožená bota mnohem hygieničtější, také udrží vaši nohu déle v teple. V případě neprodyšných gumáků s umělým kožíškem se totiž vystavujete riziku, že se vaše nohy v umělině zpotí, guma zase nepustí vlhkost skrze botu a vám za chvilku budou mrznout nohy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat