Jak vybrat správnou zimní obuv pro sebe i děti

23.12.2018 | Krása a móda

Výběr obuvi a zejména té dětské, je mnohdy tvrdý oříšek. Vybrat takové, které vám pomohou pohodlně přečkat zimní období, vyžaduje pečlivý výběr. Na co všechno se při nákupu zimní obuvi zaměřit a na co si dát pozor při výběru botiček pro děti?

Do sněhu, či do města?

Ačkoli bychom nejraději měli jedny boty pro všechny příležitosti, rozhodně to není dobrá volba. Před samotným nákupem je tedy třeba rozmyslet, zda potřebujete obuv na běžné denní nošení či pro případné sněhové radovánky. Tak či onak budete potřebovat nejméně dva páry bot.

Velikost

Při výběru zimní boty je vždy lepší zvolit o trochu větší, než běžně nosíte. Jednak se v případě, že vám bude chladno, do boty dostanete se silnější ponožkou a prostor kolem nohy také zaručí lepší prokrvování chodidla. V těsných botách vám bude po chvíli zima.

Výběr velikosti u dětských bot je obdobný. Avšak spíše, než abyste dítěti botu zkoušeli přímo na nohu a pomocí mačkání na palec zjišťovali, kolik v ní je místa, nožičku dítěti obkreslete na papír a změřte od středu paty po palec. K velikosti obkresleného chodidla přičtěte 1,5 centimetru a podle toho zvolte velikost boty. Teprve potom dítě do boty obujte a zaměřte se na to, jak dítěti sedí. Bota nesmí být ani malá, ale ani velká, stejně tak úzká, ani široká. Špička boty má být kulatá a široká.

Materiál

Do města jsou jistě vhodné boty z kvalitní kůže. Ta udrží společně s teplou (ideálně přírodní) podšívkou nohu v teple a nebudete se v nich potit. Při výběru bot do sněhu zvolte nepromokavý, impregnovaný materiál s membránou, která zaručí prodyšnost obuvi.

Podrážka by měla být dostatečně ohebná, pevná a také by neměla klouzat. Pro malé děti jsou rozhodně vhodné co nejlehčí botičky. Přesto, že je to teď v módě, absolutně nevhodnou botou jsou „farmářky“. Jsou tvrdé, nepoddajné a mají tuhou podrážku. Jsou také poměrně těžké. Takovým botám se při výběru pro dítě vyhněte. Bota by v nejlepším případě neměla být pouze lepená, ale také šitá, jelikož obuvnická lepidla často nejsou určena pro kontakt s vodou a případnou reklamaci na odlepenou podrážku, vlivem chůze ve sněhu, vám paradoxně nemusí uznat.

Údržba

Rozhodně vybírejte boty z takového materiálu, který se bude snadno udržovat. Například semišové kozačky jsou sice krásné, ale snadno se na nich tvoří mapy od soli a velmi rychle se špiní.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat