Kosmetika našich babiček funguje i dnes

10.02.2021 | Krása a móda

Naše babičky zrovna neoplývali zásobou pleťových krémů a jiných kosmetických přípravků. Jedním z důvodů byl bezpochyby fakt, že jí na trhu k dostání příliš nebylo, a pokud ano, byla drahá nebo nekvalitní. Mnoho z nich sázelo na to, co měly doma ve spíži nebo na zahrádce.

A fungovalo to perfektně, ne-li lépe než dnešní kosmetické produkty.

Na oteklé oči

Na nevzhledné váčky pod očima používaly naše babičky tvarohovou masku. Vychlazený tvaroh stačilo nanést na trochu vaty a přiložit na pár minut na oči. Když vata nebyla, postačil jen samotný tvaroh. O něm je všeobecně známo, že dokáže z těla vytahovat horkost, tlumit záněty a pomáhá proti otokům.

Na lesklé vlasy

Kdepak masky nebo kondicionér, ale obyčejné pivo. Na tmavé vlasy černé, pro blondýny světlé. Po každém umytí vlasů ženy doporučovaly opláchnout hřívu pivem, aby byla po uschnutí uhlazená a lesklá.

Na mastnou pleť

Pokud naše babičky trápila mastná pleť, řešily to efektivně rozkrojenou bramborou. Škrob, který brambory obsahují, pokožku mírně vysouší a zároveň vypíná. Nesmí se to však přehnat, abyste neměly obličej pokrytý bílým povlakem.

Na suchou pleť

Místo denního, nočního, očního či jiného krému, postačil obal od másla. Když máslo došlo, babičky si jeho zbytky z papíru potřely obličej. Ještě lépe fungovalo sádlo. Ať už jedno nebo druhé, obojí pleť zvláčnilo a ta poté působila mladistvě. Nejprve pleť pořádně namastit a potom omýt heřmánkovým výluhem. To byla záruka jejich krásy.

Na popraskané rty

V chladných dnech či suchu praskaly rty i našim babičkám. Měly na to ovšem výborného pomocníka a tím byl pravý včelí med. Med je antiseptický a velice rychle a efektivně zvládá hojit i hluboké rány. Proto byl výborným pomocníkem na popraskané rty. Navíc se krásně leskl a ještě lépe chutnal.

Přírodní lifting

Pokud nějakou ženu trápily vrásky, nedala dopustit na vaječné bílky. Jednou nebo dvakrát do týdne bílek rozšlehala, potřela jím obličej, nechala zaschnout a poté opláchla. Bílek pleť bezvadně vypnul a efekt byl skutečně patrný. Vyzkoušejte to!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat