Revoluční barvení vlasů ultrazvukem

Chemické barvy na vlasy sice dokážou výrazně změnit přirozený odstín porostu hlavy, ale jejich použití není bez zdravotních rizik. Z barviv pronikají do těla škodlivé látky. Proto mnozí lidé sáhnou raději po barvě přírodní, jejíž účinnost není ale zdaleka tak velká. Vědci z Anglie však zjistili, že v kombinaci s ultrazvukem je výsledek výrazně lepší.

Testovali použití přírodního barviva heny po ošetření vlasu ultrazvukovými vlnami. A kombinace obou metod za určitých podmínek vedla nejen k trvanlivějšímu obarvení vlasu, ale také k intenzivnějšímu odstínu.

Jenže nic není bez rizik. Tentokrát však není řeč o těch zdravotních, ale poškozeno může být vlasové vlákno. Jednak hena sama narušuje povrch vlasu, ale ultrazvuk vyvolal vznik bublinek pod povrchem vlasu a jejich prasknutí vedlo k poškozeným a vysušeným vlasům.

„Celkově vzato ale ultrazvuk za správných podmínek dokázal vytvořit mnohem intenzivnější barvu, která byla také mnohem odolnější proti smývání než samotná hena. Při správných podmínkách užití ultrazvuku nedocházelo k poškození vlasu. Ale než budou moci klienti v kadeřnictví ponořit své vlasy do ultrazvukové lázně, budeme muset ještě dále metodu zkoumat,“ uvedla doktorka Madeleine Bussmaker z University of Surrey.

Barvení mrkví? Budete překvapení

Také při barvení dáváte přednost přírodním barvivům? I když ultrazvuk doma těžko budete mít k dispozici, můžete vyzkoušet některý z následujících tipů na přeliv, který vaše vlasy zkrášlí úplně bez chemie!

Tak například káva vám pomůže získat čokoládovou barvu, aniž byste riskovali poškození své hřívy. Jako bonus navíc podpoří i růst, což není úplně od věci. Jak na to? Uvařte dva šálky opravdu silné organické kávy a vyčkejte, až vystydnou. Následně je smíchejte se dvěma šálky přírodního kondicionéru. Nejprve si umyjte vlasy obvyklým způsobem, poté aplikujte získanou směs. Po 20 minutách kávu vypláchněte jablečným octem, který barvu zafixuje.

Tmavě hnědá barva plná lesku a dokonalé krytí šedin – navíc přírodní cestou? To je ořechový způsob, k jehož použití je nutné rozdrcené skořápky povařit 30 minut ve vodě a po řádném vychladnutí nanést roztok na vlasy. Asi tak za hodinu hlavu opláchněte vlažnou vodou a těšte se z výsledku, který vás možná mile překvapí.

Libo třeba červené melíry? Žádný problém, promíchejte šťávu z řepy se šťávou z mrkve. Po nanesení „barvy“ na potřebná místa zabalte hlavu do ručníku a dopřejte si hodinový odpočinek. Jakmile stanovená doba uplyne, hurá pod vodovod.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat