Čtyřicítka za dveřmi. Přizpůsobte věku i péči o svou pleť

21.02.2019 | Krása a móda

O pleť bychom měli důkladně pečovat po celý rok. Především pokud máme již zralou pokožku (u žen nastává tato fáze obvykle po 38. roku věku) a chceme si ji udržet zdravou a mladistvě vypadající co nejdéle, musíme být v péči opravdu důkladí.

„U zralejší pleti dochází ke zpomalení regenerace buněk, kůže je křehčí a více dehydrovaná. Zároveň je snížená soudržnost kožních buněk, proto často dochází ke zvýšenému pronikání chemických látek nebo alergenů přes kůži a snadno může dojít ke vzniku alergické vyrážky, a to i na krémy, které jsme dříve tolerovali. Snižuje se množství kolagenu a elastinu, kůže tak ztrácí pevnost a pružnost, tvoří se vrásky a pleť je celkově povadlá. S přibývajícím věkem bychom měli používat kvalitní dermokosmetiku s obsahem antioxidantů a UV filtry,“ říká dermatoložka MUDr. Lucia Mansfeldová.

Pozor na slunce

V každém věku bychom samozřejmě měli dbát na kvalitní fotoprotekci. U žen se zralou pokožkou se častěji tvoří hyperpigmentace, kůže má sklon k dehydrataci a po pobytu na slunci často šupinatí.

„Po celý rok doporučuji používat krémy s SPF faktorem na obličej.  I pokud mrzne. Důležité je samozřejmě pravidelně pleť hydratovat krémy s obsahem antioxidantů, případně aloe vera. Na noc je vhodné použití rehydratačního séra,“ radí dermatoložka.

Pokožka po menopauze

Díky menopauze a ztrátě estrogenů začíná u žen po padesátce pokožka opravdu ztrácet na své hydrataci a elasticitě. Chybí jí i svěží barva, je proto vhodné volit krémy a make-upy s rozjasňujícím efektem. Dejte ale pozor i na přehnané líčení, které může kvůli vizuální podpoře vrásek věk spíše zvýraznit, především v okolí očí.

Nicméně pokud nechcete mít vrásky na tváři tolik viditelné, stále ještě není třeba hledat operační řešení. Zkuste některé z moderních metod liftingů za pomoci liftiivacích nití. Jedná se o ambulantní, rychlé a bezbolestné zákroky. Samozřejmostí v každém věku by měla být dostatečný pitný režim, který pomůže mít pleť hydratovanou po celý den.

Pomoc odborníků

O zralou pleť je nutné více pečovat. Vhodnými procedurami je podle odbornice pravidelné kosmetické čištění pleti, alespoň jednou ročně je dobré absolvovat ošetření chemickým peelingem ovocnými kyselinami nebo retinolem, popřípadě v kombinaci s mikroneedlingem.

„Vhodné je dodat hloubkovou hydrataci, zlepšit tonus a projasnit pleť skinboosterem (plošná aplikace kyseliny hyaluronové) nebo plazmaterapií (omlazení plazmou separovanou z vlastní krve). Samozřejmostí je pravidelné ošetřování pleti vhodnou dermokosmetikou s obsahem antioxidantů, hydratačních složek a velmi důležité je pravidelné používání fotoprotekce,“ shrnuje MUDr. Lucia Manseldová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat