Jak přežít večer v lodičkách, když jste spíše teniskový typ

04.03.2019 | Krása a móda

Strávit večer v lodičkách, na které vůbec nejste zvyklé, může být mnohdy opravdu utrpení. Čas od času se to nevyhne žádné z nás. Jsou prostě situace, které si elegantní oblečení a společně s ním i obuv, jednoduše žádají. Jak na to, abyste přežily večer v pohodě a bez puchýřů?

Nové boty

Pokud jste si na plánovanou akci koupily nové lodičky, nespoléhejte na to, že v nich vydržíte celý večer bez bolesti, když jste je ještě nikdy neměla na noze. Nové boty je třeba správně „vyšlápnout“ a k tomu nám nejlépe poslouží silnější ponožky a teplá voda.

Namočte ponožky do teplé vody a boty na hodinku nazujte. Choďte v nich doma, pohybujte se tak, jak jste zvyklé a dejte materiálu čas, aby se vytáhl a přizpůsobil tvaru vašich nohou.

Tato metoda ale platí pouze za předpokladu, že jste si koupily boty kožené. Boty z tvrdého syntetického materiálu svůj tvar příliš nezmění. Pokud tedy vybíráte mezi podobnými modely, snažte se, aby byly boty opravdu co nejpohodlnější a nespoléhejte na to, že je rozchodíte.

Prevence puchýřů

Pokud máte strach, že budete mít po celém večeru otlačené nohy, nebojte se investovat do speciálních pomůcek. Do uzavřených lodiček jsou skvělou volbou silonové návleky, které mají ze své spodní strany měkký polštářek, který uleví tlaku na chodidlo. Některé mívají dokonce podobnou ochranu i na straně malíčku, který také často odnese pobyt v podobné obuvi puchýřem.

Do otevřených bot se lépe hodí silikonová vložka, která přilne k botě a drží vaši nohu na místě, aby uvnitř neklouzala. Existují i užší verze silikonových pásků, které se vlepí do místa opatku, kde se puchýře tvoří nejčastěji.

Pokud žádnou z těchto věcí nemáte, můžete si pomoci i jinak. Na patu naneste tuhý deodorant, který udrží vaši nohu suchou a nebude se o botu odírat.

Ulevit si také můžete slepením ukazováčku a prsteníčku náplastí, což sníží tlak na střed nohy a samotné prsty.

Výška podpatků

Pokud nejste ostřílenými nositelkami vysokých jehel, raději se držte při zemi. Podpatky vybírejte co nejnižší, maximálně do osmi centimetrů.

Bota by měla být spíše uzavřená a měla by nohu co nejlépe držet. Možná máte dojem, že by vám lodičky mohly snadno z nohy klouzat a proto vybíráte těsnější obuv. To ale není vůbec vhodné, protože noha při dlouhodobém obutí do vysoké boty otéká, posléze se špatně prokrvuje a bolest přichází mnohem rychleji. Dokonce i modelky přiznávají, že si kupují o číslo větší velikost. Z boty ale nesmíte vypadávat. Měla by být prostě tak akorát.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat