Na fotkách vypadáme hůř než ve skutečnosti

29.03.2023 | Krása a móda

Světu vládně selfie, ale vy jste stále s výsledkem nespokojení. A tak mačkáte spoušť neustále dokola a dokola. Kde může být zakopaný pes v ne příliš hezké fotce?

Špatná vzdálenost

Aby byl obrázek dokonalý, je také třeba zvolit správnou vzdálenost fotoaparátu od fotografované osoby. Zejména pokud se fotíte mobilem, je vhodnější držet jej dále od sebe. Čím blíže ho k sobě máte, tím více vám obličej zdeformuje. Výsledkem je velká brada a divně vypouklý obličej. V tomto případě je lepší použít selfie tyč.

Pokud jde o foťák, většinou vypadají lépe fotky, kdy je fotoaparát dále od osoby, ale pomocí zoomu ji přiblížíte, než ty, na kterých je osoba blíže k foťáku, ale bez zoomu.

Špatný úhel

Objektiv fotoaparátu by měl být v případě fotografování osoby, vždy nad úrovní očí. Focení zespodu je velice nelichotivé a osoba vypadá menší a silnější, než ve skutečnosti je. Pokud se fotíte sami, nastavte foťák tak, abyste jej měli v úrovni vršku hlavy. V případě, že vás fotí někdo jiný, měl by být vyšší postavy nebo alespoň fotit z vyššího místa.

Na sýr zapomeňte

Křečovité grimasy, které se na našich obličejích vytvoří při vyslovování slova sýr, jsou na fotkách hotovou pohromou. Mnohem lepší je jemný úsměv, doplněný o lehce přimhouřené oči. Působí to mnohem přirozeněji. Pokud chcete mít na fotografii široký úsměv, smějte se nahlas. Zvukový efekt podpoří přirozený vzhled vašich rtů a čelistí, a vy nebudete na fotce vypadat, jako kdyby vám někdo zrovna šlápl na nohu.

Rozpusťte vlasy

Nejhorší účes, který můžete při fotografování mít, jsou vlasy svázané do drdolu nebo ohonu. Na fotce je vidět jen jejich malá část a vaše hlava bude vypadat jako meloun. Pokud se přesto fotíte se svázanými vlasy, natočte mírně hlavu, aby byla vidět větší část vlasů, případně i ohonu.

Jako socha

Další častou chybou je focení ve strnulé pozici. Znáte to. Při návštěvě cizího města se toužíte vyfotit před nějakou památkou a zatím co čekáte na cvaknutí fotoaparátu, zaujmete pozici vojáka v pozoru. I ta socha, se kterou se fotíte, bude vypadat přirozeněji. Raději vykročte jednou nohou vpřed a váhu držte na zadní noze. Jednu ruku nechte volně podél těla, druhou si lehce prsty opřete o stehno přední nohy nebo ji strčte do kapsy.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat