Prodlužování řas a barvení obočí. Nemusí dopadnout tak, jak chcete

06.03.2019 | Krása a móda

V honbě za dokonalým vzhledem ženy často zapomínají, že obličej či vlasy jsou jedním z nejchoulostivějších míst na jejich těle a špatný výběr kosmetických přípravků nebo metod zkrášlování s použitím chemie, se na jejich vzhledu může ošklivě podepsat. Na co je třeba dávat pozor?

Jako mrkací panenka

Která z nás by nechtěla mít dlouhé, husté a přirozeně vypadající řasy? Umělé řasy v krabičkách nevypadají, ani nedrží tak dobře, jak bychom potřebovaly a tak se čím dál častěji vrháme do rukou kosmetiček, které nám ty dokonalé nalepí přímo na ty naše.

Jenže takový proces není bez rizika. Umělé řasy, tedy spíše používané lepidlo, může totiž způsobovat obrovské alergické reakce, které mohou přerůst až v dermatitidu nebo dokonce způsobit infekci rohovky.

Přestože salony, které tuto metodu prodloužení řas poskytují, tvrdí, že je metoda prodloužení často bez komplikací, u mnoha žen došlo k dočasné nebo i trvalé ztrátě řas po dlouhodobějším nošení těch umělých.

Umělé řasy jsou totiž oproti těm přirozeným poměrně těžké. Vyvíjejí na ně tlak, čímž je poškozují a chemikálie v lepidlech mohou trvale narušit řasový folikul.

Lepší variantou jsou řasy magnetické. Jsou sice trochu těžší, ale při občasném nošení nepoškodí přírodní řasy a nehrozí alergická reakce na lepidlo.

Hříva až do pasu

Někdo má vlasy řídké, jemné nebo krátké a touží po husté a dlouhé kštici. V dnešní době nic není problém a to samé platí v případě, že toužíte mít ze dne na den o půl metru delší vlasy.

Jenže podobně, jako je tomu u umělých řas, dodatečně přidané prameny vlasů zatěžují ty přírodní, které, zejména v případě, že jsou slabší, poškozené či hodně jemné, mohou trpět pod vahou umělých a následně vypadávat více, než je normální.  Nezřídka si ženy pak stěžují na lysá kolečka, která jim po odstranění prodloužených vlasů na hlavě zbydou.

Pokud máte vlasy silné a zdravé, prodloužení by pro ně nemuselo být takovou zátěží. Nesmíte ale zapomenout, že je potřeba je pravidelně posouvat směrem k hlavě, aby byl jejich vzhled dokonalý a vám nevznikaly zacuchané chuchvalce vlasů, na které později nepomůže nic jiného, než nůžky.

Barvení obočí

Jakýkoli chemický proces, který se odehrává na citlivé pokožce obličeje a v blízkosti očí, je rizikem. Přesto se mnoho žen uchyluje k barvení obočí a řas, mnohdy dokonce obyčejnými barvami na vlasy, které jsou pro takové využití naprosto nevhodné.

Abyste dodaly svému obočí tmavší a přirozenější odstín, lze si jej nechat obarvit speciální barvou v kosmetickém salonu. Jenže i tehdy byste měly celou akci zvážit, jelikož alergické reakce nejsou vůbec žádnou výjimkou.

Dnes se nabízí celá řada možností, jak dosáhnout dokonalého obočí, ale používání chemických barev je jednou z nejrizikovějších. Šetrnější je paradoxně už i metoda microblading, kdy vám sice jehličkou rozpíchají kůži, ale používají se čistě přírodní barviva bez chemie.

Pokud tedy nechcete skončit s oteklým a vyrážkou posetým obličejem, sáhněte raději po tužce na obočí nebo se svěřte do rukou zkušeným kosmetičkám.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat