Aby líčení neškodilo. Na co si dát pozor

12.02.2019 | Krása a móda

Patří líčení k vaší každodenní ranní rutině? Pak se vyplatí dodržovat několik základních pravidel, jež zajistí, že vám make-up bude pomáhat, nikoli spíše ubližovat. Na co si dát pozor především?

Bez líčení si spousta žen vůbec nedokáže představit život. Aby ne! Však správně zvolený a aplikovaný make-up dokáže zvýraznit krásné rysy tváře a zakrýt nějakou tu nedokonalost, která se na pleti čas od času objeví. Jenže odborníci varují, že líčení může naší kráse či zdraví dokonce škodit. Čeho se tedy vyvarovat?

Pozor na prsty

Většina z nás make-up nanáší prsty. A jste si jistá, že je máte vždycky zcela čisté? Nejspíš ne. Tedy pokud si ruce těsně před tím, než se začnete líčit, pečlivě neumyjete mýdlem a vodou. Bez toho bychom si na obličej vůbec neměly sahat.

Ach, ta chemie

Tip redakce

Víte, že make-up ovlivňuje kvalitu a zdraví pleti?
Volte přírodní make-up bez zbytečné chemie, který dovoluje pleti dýchat. Spolehlivě zakryje nedostatky a současně pleť chrání (smog, UV záření, prach, vítr, změny teplot), hydratuje, vyživuje, zklidňuje a má anti-agingové účinky. Nejlepší na něm je, že se dokonale přizpůsobí každé barvě pleti, nevytváří barevné přechody a působí přirozeně a svěže.
Zakoupíte na www.krasanamiru.cz

Není třeba si nic namlouvat – spousta produktů určených k líčení, které najdeme na trhu, obsahuje chemické přísady, jež do kolonky „zdraví prospěšné“ zrovna nepatří, spíše naopak. Někteří dermatologové varují, že především levnější produkty s nejasným původem mohou obsahovat složky, jež byly v řadě výzkumů spojeny s rizikem alergií, kožních problémů, ale i rakoviny nebo neurologických obtíží či problémů s plodností.

Ostatně nedávná studie University of Carolina odhalila, že ftaláty, parabeny a fenoly, které používá kosmetický průmysl při výrobě líčidel, krémů, šamponů, parfémů a dalších přípravků, mohou u dívek fungovat podobně jako pohlavní hormony. A odstartují u nich předčasnou pubertu.

Řešením je samozřejmě dbát při výběru kosmetiky především na kvalitu. Řada výrobců již deklaruje šetrné složení, které organismus nezatěžuje. Vyplatí se vsadit na přírodní líčidla, jež škodlivé chemikálie neobsahují.

Sbohem, řasenko

Je dobré pamatovat na to, že i kosmetické produkty mají svoji životnost. A tak i když máte pocit, že ta podkladová fáze je ještě pořád „v pohodě“, i když jste ji otevřeli loni na jaře, skutečnost bude někde jinde. Tím, že výrobek otevřete, se k němu dostane vzduch, který postupně snižuje jeho životnost, navíc každým kontaktem s vašimi prsty či aplikátorem do produktu zanesete nejrůznější mikroorganismy a nečistoty. Takže žádná nostalgie – co je otevřené déle než 6 měsíců nebo co změnilo konzistenci či vůni, s tím je třeba se rozloučit.

Co je čisté...

Štětce, aplikátory, houbičky, labutěnky apod. bychom měly pravidelně čistit! Jsou totiž domovem nejrůznějších virů, bakterií, plísní, odumřelých kožních buněk, kazících se kosmetických produktů… Zkrátka všech těch úžasných věcí, které bychom si na pokožku rozhodně aplikovat neměly. Alespoň jednou týdně proto dopřejte štětcům a spol. jemnou, ale účinnou lázeň.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat