Povislá víčka: Není to jen o kráse, problém se vyplatí řešit

16.03.2019 | Krása a móda

Povislá horní víčka jsou problémem žen i mužů. Kromě toho, že je vnímáme jako vadu na kráse, může ztráta elasticity kůže způsobovat i jiné potíže. Nejčastěji jde o zhoršení vidění a s tím spojené bolesti hlavy. Povislá víčka také tlačí na řasy, které mají tendenci vtáčet se zpět do oka, tím ho dráždit a způsobovat pocity pálení či řezání v očích. Jak s tímto problémem bojovat?

Řešení jsou různá. Vyzkoušíte babské rady, nebo se svěříte do rukou odborníka?

Co dům dal

Jako dočasné řešení se nabízí použití pomocníků, které každý z nás jistě doma najde. První možností jsou sáčky s heřmánkovým čajem. Sáčky jednoduše vylouhujte, nechte vychladnout a přiložte na patnáct minut na oči. Kromě vytažení horních víček vás také zbaví kruhů pod očima. Podobně fungují i kostky ledu, kolečka salátové okurky nebo vaječné bílky. Ty mají tu výhodu, že fungují jako neviditelné lepidlo. Bílky rozetřete na víčko, zavřete oči a nechte uschnout. Vaječný bílek kůži stáhne a víčka se zvednou.

Obličejová jóga

Další možností, jak se zbavit posmutnělého výrazu v obličeji je cvičení. K tomu abyste mohli oči zavřít, otevřít, přimhouřit nebo zamrkat, potřebujete svaly. A přesto, že o nich skoro nevíte, jsou tam, a je dokonce možné je vytrénovat, aby byl víčkům navrácen jejich původní tvar. Stačí vám k tomu pár týdnů pravidelného cvičení.

Při prvním cviku si dlaněmi vytáhněte obočí směrem k vlasům, ústa otevřete jako byste chtěli vyslovit písmeno „O“, přimhuřte oči a vydržte takto pět sekund. Opakujte alespoň desetkrát po sobě.

Druhý cvik spočívá v položení dvou prstů do vnějších koutků očí, jemně koutky přitlačte a oči silně sevřete. Opět vydržte několik vteřin a poté uvolněte. Opakujte několikrát. Výsledky budou patrné po několika týdnech.

Kosmetické přípravky

Další možností je pořízení kosmetiky, která je k řešení tohoto problému určena. Existují séra a krémy, a některé slibují viditelnou změnu již několik minut po první aplikaci. Co se týče funkčnosti, lépe hodnotíme přípravky, které nabízejí rychlý, byť dočasný efekt. U krémů s nutností dlouhodobějšího používání nebývají výsledky tolik patrné.

Chirurgický zákrok

Posledním řešením, které sice vyjde trochu dráž, zato docílíte perfektního výsledku, je chirurgické odstranění přebytečné kůže a následná modelace horních víček. Operace očních víček se provádí ambulantně, v lokální anestezii, bez nutnosti hospitalizace. Operace trvá cca jednu až dvě hodiny. Cena se pohybuje okolo 10 000 Kč. Nevzhledných jizev se bát nemusíte. Řez se provádí v ohybu víčka a po čase není vůbec patrný.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat