Chyby při líčení, které vám zbytečně přidávají roky

26.03.2019 | Krása a móda

Ženy se líčí především proto, aby vypadaly mladší a podtrhly tím svoji přirozenou krásu. Jenže mnoho z nich dělá chyby, které jim roky zbytečně přidávají. Jaké jsou ty nejčastější?

Špatný odstín make-upu a silná vrstva

Mnoho žen si ve snaze vytvořit opálený tón pleti vybírá příliš tmavý make-up. Ten ale opticky přidává roky, a navíc neladí s barvou kůže na zbytku těla. Tím hůř, pokud make-up nanášíte pouze na obličej a nezapracujete ho i do oblasti krku, dekoltu a uší. Silná vrstva hutného make-upu nezamaskuje nedokonalosti, pupínky a vrásky, jak si mnohé ženy myslí. Naopak se v nich pěkně usadí a ještě více je zvýrazní. Make-up vybírejte v co nejpodobnějším odstínu vaší pleti, nebo dokonce o tón světlejší a pro dokonalé nanesení pod něj nejdříve aplikujte vyhlazovací bázi.

Příliš barev

Sytá tvářenka, výrazné stíny, rudá rtěnka atd. Tyhle věci dohromady nejdou. Pokud máte ráda barvy, raději je kombinujte na oblečení, ale ne na obličeji. Pokud dáváte přednost výraznému líčení očí, uberte na sytosti rtěnky a raději vybírejte nějaké v přirozenějších odstínech. Jestliže nedáte dopustit na výrazných rtech, zapomeňte na přehnané líčení očí. A s tvářenkou buďte obzvlášť opatrná. Podobné líčení působí přehnaně, a navíc vypadáte mnohem starší.

Příliš pudru

Make-up je samozřejmě třeba zafixovat, ale odstín pudru by měl být co nejpodobnější odstínu make-upu. Do oranžova tónované pudry a jejich silný nános na obličeji vypadá nejen nepřirozeně, ale vaše pleť bude zcela matná a bude působit unaveně.

Výrazné linky

Velice špatným návykem je malování černých linek na spodní víčka. Jenže s nimi oko působí těžce a unaveně. Navíc nejsou ani trochu přirozené. Pokud máte pokleslá horní víčka až k řasám, zapomeňte na malování ostrých linek i na horní víčko. Mnohem lépe působí linka vytvořená tužkou, kterou mírně rozmažete štětečkem.

Kontrurka ano, ale…

Snad úplným přežitkem je používání jiného odstínu konturovací tužky na rty, než je samotná rtěnka. Přesto se s touto chybou můžete setkat poměrně často. Takové líčení působí lacině a nevkusně. Konturku používáme, abychom zamezily rozpíjení rtěnky a měla by co nejlépe pasovat k jejímu odstínu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat