Mořská sůl do koupele. Jak ji používat, aby neškodila

29.03.2019 | Krása a móda

Blahodárné a ozdravné účinky mořské vody jsou obecně známé. Dokáže podpořit léčbu kožních chorob, především díky velkému obsahu minerálů a stopových prvků. Abyste mohli využít jejích skvělých vlastností, nemusíte nutně jezdit k moři. Mořskou sůl, kterou jednoduše přidáte do koupele, lze pořídit snad v každé drogerii.

Aby ale skutečně pomáhala, je třeba dodržovat pár zásad.

V čem je kouzlo?

Vysoký obsah minerálů a stopových prvků v mořské soli přispívá především k vyčištění a dezinfekci pokožky. Na rozdíl od běžných přípravků do koupele, sůl proniká do hlubších vrstev kůže a váže na sebe vlhkost, tudíž je vaše pokožka po slané lázni krásně vypnutá a hladká.

Kromě toho má sůl schopnost detoxikovat organismus, a to nejen při jejím užívání. Koupel ve slané vodě stimuluje látkovou výměnu a prokrví tělo.

Sůl stahuje a dezinfikuje rány a urychluje jejich hojení, proto je vhodná pro lidi trpící ekzémy nebo lupénkou.

Pomůže při intimních potížích

Jak již bylo řečeno, sůl dokáže hojit rány, proto se skvěle hodí jako doplněk k léčbě rektálních prasklinek, které mohou být velmi bolestivé a vzhledem k tomu, že se nacházejí v místě svěrače, se i špatně hojí.

Dezinfekční schopnosti využijete také při potížích s močovými cestami, vaginálními infekcemi či hemoroidy.

Plísně a tvrdá kůže

Pokud vás trápí zrohovatělá pokožka na chodidlech, dopřejte si dvakrát týdně teplou, slanou lázeň, která pokožku velmi účinně změkčí a její odstranění bude poté mnohem snazší. Mořská sůl léčí i případné plísně nohou a nehtů.

Uvolnění a regenerace

Stejně, jako se maso určené k jídlu nakládá do slaného nálevu, aby bylo křehké, funguje i naložení člověka do mořské vody. Jistě se teď usmíváte, ale je tomu skutečně tak. Lidské tělo se v teplé, slané vodě snáze uvolní, ztuhlé svaly povolí, uleví se od bolestí kloubů, uvolní se nervové napětí a zmírní projevy revmatu.

Čas a složení hrají roli

Ačkoli má sůl do koupele téměř samé výhody, jsou i situace, kdy může škodit. Nutno podotknout, že pozitivní vlastnosti náleží opravdu mořské soli. Proto pozorně čtěte etikety, až si budete domů sůl pořizovat. Mnoho z nich je totiž jen směsí krystalizovaných, parfemovaných chemikálií, které se solí z moře nemají pranic společného. V tom tkví kámen úrazu. V ideálním případě by se mělo jednat o čistou sůl bez barviv a parfemace. V opačném případě hrozí alergické reakce.

Solím s příměsí levandule by se měli vyhnout lidé, kteří trpí nízkým tlakem. Levandule totiž tlak snižuje a to není v tomto případě žádoucí.

Při koupeli ve slané vodě byste neměli překračovat dobu dvaceti minut. Poté sůl začne pokožku vysušovat až příliš, což by mohlo mít za následek svědění či pálení kůže. U malých dětí dobu koupele zkraťte o polovinu.

Po koupeli ve slané vodě se osprchujte a důkladně osušte, abyste zabránili vysušování pokožky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat