Vytvořte z nedokonalého obočí obdivovanou chloubu

06.07.2021 | Krása a móda

Upravené obočí je rámem našeho obličeje, a přestože nejste obdařeni takovým, jaké byste si přáli, existují možnosti jak docílit jeho obdivuhodné dokonalosti.

Odstín je zásadní

Obočí by mělo být o tón až dva světlejší než vaše vlasy. Pokud se však odbarvujete na platinovou blond, platí přesný opak. Správná barva vašeho obočí dokáže velké divy, a proto byste se v případě jeho barvení měli svěřit do rukou odborníkům. S příliš tmavým obočím bude váš obličej působit tvrdě a přísně, naproti tomu příliš světlý odstín působí mdle a netvoří dostatečnou a přirozeně vypadající konturu vaší tváře.

Tvar

Naštěstí dávno odzvonilo trendu, kdy jste mohli na ulici potkat ženy, které měly místo obočí jen tenké linky černé tužky. Přesto se nositelky takové ohavnosti stále najdou. Přirozeně vypadající tvar je však zásadní pro celkový výraz obličeje. Špatnou volbou tvaru můžete nechtěně docílit smutného, naštvaného nebo i zoufalého výrazu, proto každé vytržení jednotlivého chloupku pečlivě zvažte. Pokud si na to netroufáte, zajděte za kosmetičkou, která vám za pár korun obočí perfektně vytvaruje.

Příliš řídké obočí

Pokud nejste majitelkou přirozeně hustého obočí, nezoufejte. V dnešní době existuje mnoho možností, jak tento nedostatek pohodlně skrýt a mnohdy nakonec vypadá ještě lépe, než v přirozeném vzhledu. Volit můžete mezi dokreslením tužkou či fixem, ale také permanentní metodou vláskování, kdy vám kosmetička pečlivě vytetuje jednotlivé chloupky, takže výsledný efekt bude dokonale přirozený.

Příliš husté obočí

U příliš hustého obočí není nic jednoduššího, než jej pečlivě vytrhat. V případě, že vám obočí srůstá, lze použít na místo mezi očima depilační pásky nebo cukrovou pastu. Pokud je pro vás proces pravidelných úprav příliš zdlouhavý, můžete využít služeb klinik, kde vám chloupky odstraní pomocí laseru. Touto metodou se zbavíte nadměrného ochlupení, ale samotná modelace provést nejde. Obočí budete tedy muset nadále lehce upravovat pinzetou.

Zdroj: byrdie.com, elle.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat