Křehké nehty v pevné drápy promění to správné jídlo

Trápí vás křehké a lámavé nehty? Pokud ano, pak je na čase, abyste se zamysleli nad kvalitou svého jídelníčku. Co do něj zařadit a proč? Tyto potraviny vaše drápky promění k nepoznání!

Pokud jsou vaše nehty tenké jako papír a nedorůstají do vámi požadované délky, může se jednat o nedostatečný příjem vitaminů, minerálů a bílkovin. V těchto případech je vhodné do stravy zahrnout libové maso, jako je například to kuřecí či rybí, dále spoustu zelené listové zeleniny. Každý si dopřejte porci špenátu, brokolice a kapusty. Všichni tři jmenovaní poskytují dostatek železa, folátu a vápníku, takže přispívají k posílení slabých drápků. Osvědčuje se i konzumace borůvek, jahod, hroznů a banánů, které jsou napěchovány živinami. Vybírat se však dá i z dalších potravin.

Jídlo, se kterým nešlápnete vedle

Rajčata, sladké brambory, mrkev a papriky přinášejí do pokrmů barvu a chuť, ale jsou také zásobárnou vitaminů C a A, kolagenu a antioxidantů, které slibují silné a tvrdé nehty. Jídelníček ještě doplňte o zdravé tuky neboli ořechy a semena. Uzobávejte mandle či vlašské ořechy. Jsou plné vitaminu E, hořčíku, manganu a mědi. A neváhejte si dopřávat i mléko, vejce a čočku. Tahle složení stravy by mělo pomoci. Ostatně, tělo samo upozorňuje na to, co potřebuje. Stačí se podívat.

Obvyklé problémy připisované nehtům

Vertikální rýhy často odrážejí slabý trávicí systém, který dobře nemetabolizuje minerály nebo bílkoviny. Ve hře je také nedostatek vitaminu B12 a železa. Bílé skvrny zase poukazují na nedostatek vápníku nebo zinku. Často se objevují po konzumaci sladkostí, obzvláště rafinovaného cukru. Nehty zbavené dočervena nebo fialova jsou jasným signálem oslabení těla a celkové únavy. Ovšem ani tmavě červené nehty nejsou výhrou. Představují stagnaci krve v důsledku těžkých, slaných nebo tučných potravin. Nic však není ztraceno. Ať už jsou vaše drápky v jakémkoli stavu, dopřejte jim kromě zdravých potravin i krém určený právě na poškozené nehty.

Potřebujete půl šálku medu, 1 žloutek, půl šálku ricinového oleje a 1 lžičku mořské soli. Vše promíchejte a uschovejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Tuto směs denně vmasírujte do nehtů a nechte působit ideálně přes noc, nebo alespoň hodinu. Ve chvílích volna (třikrát týdně) aplikujte na nehty teplý olivový olej, který pozitivně ovlivňuje jejich zdraví i krásu. Pro podporu účinku a péče jezte po dobu dvou týdnů 1 lžičku želatiny denně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat