Zbavte se pupínků na hýždích a stehnech bez drahé kosmetičky

27.07.2021 | Krása a móda

Trápí vás každodenní pohled na nehezké pupínky rozeseté po vašich stehnech a hýždích? Nejste sami. Jak se nevzhledných pupínků zbavit a proč se nám vůbec dělají?

Kde se berou?

Jde v podstatě o zánětlivé onemocnění kůže, za které většinou mohou hormonální výkyvy, často v kombinaci s nedostatečnou hygienou či nevhodným oblečením. Někdy za jejich výskyt mohou různá onemocnění jater či ledvin.

Onemocnění se projevuje výsevem jednotlivých pupínků, někdy ale i celých ložisek. Pupínky bývají v těchto partiích větší než jinde na těle a často se i špatně hojí.

Bojujte!

Pokud vás trápí pupínky na pozadí a stehnech, v první řadě byste měli věnovat více péče právě této oblasti. Podstatná je pravidelná a důsledná hygiena. Každý den omyjte postižené partie antibakteriálním mýdlem a osušte dosucha. Použít můžete i čajovníkový olej, který hnisající boláčky vysuší, případně krém proti opruzeninám, který se používá na miminka. Můžete také vyzkoušet kosmetiku určenou k péči o problematickou pleť.

Pozor na oblečení!

Boláčky nemusí být nutně známkou choroby, zánětu či špatné hygieny. Někdy stačí záliba v nošení tang, které odhalují kůži na pozadí, jež je následně v přímém kontaktu s hrubší látkou vrchní vrstvy oblečení. Nosíte-li tanga a těsné džíny, jistě víte, o čem je řeč.

Pozor si dejte také na neprodyšné materiály a v případě, že vás trápí akné v těchto partiích, dejte raději přednost přírodním materiálům.

Když nic nepomáhá

Pokud jste vyzkoušeli všechno možné a pupínky ne a ne zmizet, návštěva dermatologa vás asi nemine. Ten vám v jednodušších případech předepíše mastičku, v těch horších vás zanícených boláků zbaví chirurgicky. Z neléčených pupínků totiž často vznikají cysty, které jsou nejen velmi nepěkné, ale umějí i pořádně bolet.

Další možností je podstoupení laserového ošetření. Laser se v poslední době často využívá k léčbě zánětlivých ložisek, a to včetně lupénky, u které má velice dobré výsledky. Ošetření je bezbolestné, rychlé a velice účinné.

Zdroj: womenshealthmag.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat