9 nejhorších módních trendů, které se nesmějí vrátit

Zamyslete se – jaké kousky ze světa módy vás za posledních 30 let „dostaly“, ovšem nikoli v dobrém slova smyslu? Určitě na nějaký přijdete. My jsme sestavili vlastní seznam…

Vypadá to, že většina šílených trendů se zrodila v 80. nebo raných 90. letech. Nedávno se je některé obchody snažily oživit, ale naštěstí dost neúspěšně. Které řadíme mezi ty nejhorší?

1.   Vycpávky
Od osmdesátých let do poloviny devadesátých nebyla k dostání jediná blůza, jediné sáčko či jediné šaty bez doplňku, jenž způsobil, že žena vypadala jako ramenatý zápasník (v horších případech pak jako kredenc). Jasně, na Lady Gaga vypadají jako dekadentní výstřelek, ale do běžného života už je, prosím, nepouštějme.

2.   Harémky
Je úplně jedno, jestli je má na sobě Gwen Stefani nebo třeba Heidi Klum – způsobují, jako by nositelka měla plenky. A to je ta poslední věc, která by byla sexy. Naštěstí se zdá, že jsou harémové kalhoty letos na ústupu.

3.   Holé bříško
Vzpomínáte na trička, co končila pod prsy, doplněná džínsy? Takže celé břicho měla nositelka pěkně holé? Jasně, na přehlídkovém mole to vypadá trochu jinak než na 80kilové slečně. A bohužel, i takové se tehdy na začátku 90. let našly…

4.   Ledvinky
Byly jako mor. V první polovině 90. let u nás snad nebyla rodinka, která by si je nepořídila. Byly v roztodivných barvách i velikostech, stačilo si vybrat. Praktické? Možná. Příšerné? Rozhodně!

5.   Rozkrok u kolen
Teď něco pro pány. Když američtí stoupenci hip-hopu na přelomu 80. a 90. let minulého století začali nosit kalhoty, které začínaly v polovině pozadí a rozkrokem dosahovaly proklatě nízko, byla to revoluce. Ovšem po pětadvaceti letech je smutné, když vám stále někdo ukazuje skoro celé trenky (a to máte štěstí, když vypadají zánovně…).

6.   Teplákovky

V 80. letech z nouze ctnost (nic moc jiného tu stejně nebylo k dostání), ovšem přibližně před 10 lety začaly teplákové soupravy slavit comeback. Zejména „slušivě“ působí na slečnách, jsou-li doplněné kozačkami a kabelkou. Pánové je zase kombinují třeba se zlatými řetězy apod. Upřímně, obojí je průšvih. Tepláky jsou na sport, ne na denní nošení.

7.   Kšiltovky
Jasně, někdy mají své opodstatnění (třeba když při běhání, tenisu apod. svítí slunce do očí), ale proboha, nedělejme z nich módní doplněk! O čepicích s placatým kšiltem raději nemluvíme. Pořád doufáme, že je to taková malá puberťácká nerozvážnost (a ty se odpouštějí).

8.   Chlupaté boty
Další módní úlet – boty, co vypadají, jako kdyby někdo zabil sněžného muže, usekl mu nohy, vydlabal je a prodal jako boty. Nejsou ani elegantní, ani sexy, ani obyčejně hezké. Silnější ženy v nich působí jako gorily, štíhlé jako pudlové. O praktických barevných provedeních pomlčíme. Do rozbředlého sněhu se bílá nebo růžová srst hodí úplně maximálně…

9.   Ramínka podprsenky a vyčuhující tanga
Ano, i tohle byly trendy. A dodnes je to v našich ulicích mor. Proto nikdy nezaškodí to znovu zopakovat – pod tílkem či tričkem bez rukávů buď podprsenku nenosíme (jestliže to materiál a naše postava dovoluje, samozřejmě), nebo zvolíme takovou, která nebude nikde koukat! A čouhající tanga nejsou sexy, ale hnus!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat