Zbavte se pigmentových skvrn za pár týdnů

Pigmentové skvrny jsou strašákem snad každé ženy, bez ohledu na věk, typ pleti či roční období, které momentálně venku panuje. Jak nad nimi vyzrát? Již během měsíce uvidíte rozdíl!

Pokud se chcete pigmentových skvrn zbavit jednou provždy, základem je pochopit, proč se tvoří – a následně se snažit jim předcházet. Protože, když už se objeví, boj s nimi není nejlehčí. Lze ho však vyhrát!

Hyperpigmentace jako problém

Bohužel je to tak, hyperpigmentace na obličeji a těle je dnes snad nejčastější problém, se kterým se setkávají dermatologové ve svých ambulancích. Příčina bývá opravdu různá. Na vině je genetická predispozice, hormonální změny (těhotenství, užívání antikoncepce či menopauza), zánětlivé kožní onemocnění nebo stárnutí. V neposlední řadě mohou skvrny poukazovat i na celkové onemocnění, jako jsou potíže s játry a ledvinami. Hlavním spouštěčem však stále zůstává UV záření!

Právě ono je zodpovědné za to, že se nevzhledná pigmentace objevuje nejčastěji na odkrytých částech těla. Věděli jste však, že se skvrn dá zbavit účinně a v poměrně krátkém čase? Stačí, když se budete držet několika bodů, požadovaný efekt se dostaví v průběhu měsíce!

Omezte vystavování kůže slunečnímu záření

Slunečnímu záření je dobré se vyhýbat po celý rok, nikoli jenom v letním období, a to hlavně v době oběda, konkrétně do 15. hodiny. Před opalováním kromě opalovacího krému nenanášejte žádnou jinou kosmetiku. Obloukem se vyhýbejte zejména parfemovaným produktům a vůním. Pokud je to možné, snažte se slunění omezit na minimum a upřednostněte raději přirozenější barvu pleti. Jen tak zabráníte tvorbě skvrn. Na prevenci je již pozdě a vy právě teď pozorujte na své pleti první barevné nesrovnalosti? Nic není ztraceno!

Jestliže máte pigment uložený v povrchových vrstvách kůže, sáhněte po bělicím krému. Účinnými látkami jsou v daných případech většinou kyselina citronová, kyselina salicylová, vitamin C a extrakt z řeřichy. Na ošetření povrchově uložených pigmentací vám dobrou službu poskytne i chemický peeling z lékárny.

Principem tohoto ošetření je sloupnutí horní vrstvy pokožky. Během zákroku se na kůži aplikuje účinná látka, nejčastěji alfa hydroxy kyseliny (AHA) a následně se neutralizuje. V případě, že bojujete s pigmentovými skvrnami mnohem déle a nachází se již ve velké hloubce, tento bod rovnou vynechte.

Vyzrajte silou přírody

Z lidových receptů je známé použití citronové šťávy, jablečného octa nebo kurkumy… Klidně si směs takové masky nanášejte dvakrát týdně. Velkou devizou je dostupnost a cena těchto produktů. Jak se říká, za zkoušku nic nedáte, jen nezapomínejte na již zmíněnou pravidelnost. Je tu však ještě jedna věc, kterou nesmíte opomenout, a tou je kvalitní strava a pitný režim.

Vyhýbejte se kouření a pijte dostatek vody

Vzhled vaší pleti lze podpořit samozřejmě také „zevnitř“. Kouření a pití kávy by pro vás proto v tomto období mělo být tabu, jinak se stav ještě zhorší. Klíčovou roli hraje i hydratace. Snažte se své tělo obohatit o minimálně dva litry čisté vody denně. Jako doplněk stravy zařaďte betakaroten, nejlépe v přírodní formě.

Zdroj: healthline.com, everydayhealth.com/beauty-pictures/tricks-to-treat-hyperpigmentation.aspx, medicinenet.com/how_can_i_remove_dark_spots_at_home_naturally/article.htm







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat