Královnina garderobiérka prozradila: Luxusní šperky jsem čistila vždy ginem

Angela Kelly několik desetiletí pracovala jako garderobiérka britské královny Alžběty II. Poté, co odešla do výslužby, rozhodla se vydat knihu o své práci pro nejslavnější vladařku dvacátého století. A v ní krom jiného přiznává, čím leštila luxusní brože, diadémy či náušnice, kterými doplňovala šatník britské královny. Stačila ji k tomu teplá voda a gin.

Alkoholem se stříbrné a diamantové šperky čistí po staletí. Protože Britové holdují ginu, v britské královské rodině se používal k leštění šperků právě gin. Kellyová tvrdí, že nikdy nepřišla na lepší přípravek.

„Trochu ginu a voda se hodí, když je potřeba dát diamantům trochu jiskry,“ píše Angela v knize The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe (Jiná strana mince: Královna, garderobiérka a šatník).

Krom ginu se k čištění stříbrných šperků a diamantů používá také vodka. Nejprve se šperky očistí alkoholem, případně v něm chvíli máčejí, pak se opláchnou teplou vodou a vyleští. Ale pozor, funguje to jen u pravého stříbra a diamantů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat