Péče o pleť: Poradíme vám, jak správně na pleťové masky

09.12.2019 | Krása a móda

Máte pocit zašedlé, unavené nebo citlivé pleti? Zapomeňte na povinnosti a dopřejte si pravidelnou péči v podobě pleťové masky. Samy uvidíte, že výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Ovšem pouze pokud masku nanášíte správně, tak aby opravdu fungovala. Jak na to, se podíváme společně.

Příjemný rituál – pravidelnost základ úspěchu

Základním pravidlem je vymezit si dostatečný čas a věnovat se pouze proceduře a relaxaci. Pokud budete spěchat, pleť si neodpočine a všechna snaha přijde vniveč. Maska, kterou aplikujeme pravidelně a působí 10 až 20 min, je z dlouhodobého hlediska mnohem účinnější, než sem tam nanesená 3minutová „rychlo-maska“ slibující zázraky. Zkrátka, udělejte si z toho váš malý rituál a nanášejte ji ideálně jednou týdně – pleť si tak udrží aktivní látky z masky, bude se lépe regenerovat, méně vysušovat a sníží se její přecitlivělost.

Doba působení – ani o minutu déle

Doporučená doba působení se pohybuje mezi 10 až 20 minutami. Hydratační a regenerující masku můžete nechat působit klidně déle, ale pozor na masky čisticí (např. proti akné). U těch je potřeba dodržovat určený čas, ani o minutu déle, jelikož mohou pleť vysušit, a zvýšit tak riziko vzniku vrásek.

Důkladně odlíčená pleť

Před každým aplikováním jakékoliv péče je důležité mít poctivě odlíčenou a vyčištěnou pleť. Protože jen čistá pokožka může přijímat živiny tak, aby se dostaly tam, kam mají. Ideální je aplikovat masku po teplé koupeli, kdy jsou póry otevřené a pokožka účinné látky lépe vstřebá.

Čisté prsty nebo vhodný štětec

Pokud raději nanášíte kosmetiku prsty, umyjte si předtím velmi důkladně ruce, abyste si na obličej nepřenesli nežádoucí bakterie. Štětec je vhodný pro masky krémového složení (ne slupovací). Dosáhnete jím rovnoměrnějšího rozložení ve všech částech obličeje. Zvolíte-li tuto variantu, sáhněte po plochém štětci s kratšími a hustými štětinami. Štětec je hygieničtější než prsty, ale pouze pokud se správně udržuje. Proto ho, stejně jako ruce, nezapomeňte pravidelně mýt.

Krok za krokem (jak na to):

  • Vlasy stáhněte do gumičky nebo použijte kosmetickou čelenku
  • Důkladně odlíčte pleť
  • Naneste masku na obličej, krk i dekolt (vynechte oblast očí, pokud není uvedeno jinak)
  • Nechte působit podle návodu
  • Masku sloupněte nebo jemně setřete vatovým tamponkem
  • Opláchněte obličej vlažnou vodou
  • Na závěr naneste hydratační krém






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat