Krásná pleť i v zimě: Kde číhají největší hrozby

15.12.2019 | Krása a móda

Mráz, silný vítr, rychlé střídání teplot… Těmto, a ještě mnoha dalším negativním vlivům musí naše pokožka v zimě odolávat. Nejvíc přitom trpí jemná pleť obličeje. Jak ji ochránit, aby zůstala i v chladném období roku v té nejlepší kondici?

V zimě pleť potřebuje specifickou ochranu podle aktuálního počasí. Záleží i na tom, zda se pohybujete ve městě, nebo dlouhodobě pobýváte venku v přírodě. Jinou ochranu vyžaduje pleť při pobytu na horách, jinou, musíme-li trávit většinu času v přetopené kanceláři. Na co byste si měli dát nejvíce pozor?

Vítr a mráz

Vítr a mráz pokožku vysušují. Proto by kosmetické přípravky používané v zimě měly být dostatečně výživné a poskytovat pokožce dlouhodobou ochranu. Potřebná je samozřejmě i hydratace, neboť pouze dobře hydratovaná pleť je schopna odolávat vnějším podmínkám, lépe se regeneruje a vrásky se na ní tvoří pomaleji než u pleti, které vlhkost chybí.

Slunce

Také sluneční paprsky mohou být v zimě velmi intenzivní, což platí zvláště při pobytu ve vyšších nadmořských výškách. Krémy s vysokým ochranným faktorem (30 nebo 50) jsou proto na horách nezbytností, ale mnoho žen je už běžně používá při každodenní péči o pleť.

Rychlé střídání teplot

Pleti v zimě nesvědčí časté přechody z venkovního do vnitřního prostředí. V chladném počasí se cévky v podkoží stáhnou. Jakmile přejdete do tepla, zase se roztáhnou. Pokud se tento jev opakuje často, může snadno dojít k dlouhodobému začervenání pokožky. Taková pleť se stává hypersenzitivní a může se u ní začít projevovat kuperóza (popraskané žilky), nebo dokonce rozacea (kožní onemocnění).

Horká koupel

Spěcháte v zimě vymrzlí domů s představou vany plné horké vody? Zadržte…

Zima je zátěžovou zkouškou nejen pro jemnou pleť obličeje, ale i pro pokožku celého těla. Protože se více oblékáme, kůže méně dýchá a je hrubší než v létě. Horké koupele jí nesvědčí, protože ji ještě více vysušují. Místo horké koupele si dopřejte raději teplou sprchu s vhodným kosmetickým přípravkem.  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat