Keratin dodává vlasům lesk a jemnost

Všechny ženy touží po zdravých, silných a zářících vlasech. Přesně takových, jaké mají ženy a dívky z reklam na přípravky s keratinem. Co vlastně je keratin a opravdu tak zázračně pomáhá?

Co je tedy keratin?

Vaše tělo keratin důvěrně zná, protože je hlavní složkou vlasu. Jedná se o bílkovinu vlákenné struktury, která tvoří vnitřní i vnější strukturu vlasu, přičemž mu dodává sílu a pružnost a chrání ho proti okolním vlivům jako je teplo nebo chlad. Díky keratinu můžete vlasy ohýbat, přehýbat, natáčet, otáčet a jinak tvarovat, aniž by se zlomily. Kromě toho dodávají lesk a hebkost.

Ostatně keratin nemáte jen ve vlasech, je součástí taky nehtů a najdete ho i v kůži, kde má ochrannou funkci.

Keratin je sice velmi odolný, ale jeho výdrž není neomezená. V létě namáhá vlasy slunce, v zimě zase mráz. A nesvědčí mu ani přílišné používání přístrojů na vlasy jako je žehlička nebo kulma. Ty totiž narušují jeho schopnost ochrany a pomalu ale jistě vedou ke ztrátě přirozeného vlasového keratinu. Následně vlasy ztrácí lesk a elasticitu a snadněji se zlomí.

Z tohoto důvodu obsahují šampony, kondicionéry a vlasové oleje keratin, což má podle výrobců opravit vlasovou strukturu a zajistit novou ochrannou barieru. Mimochodem keratin dodávaný do kosmetických přípravků se získává z ovčí vlny.

Může tedy šampon nebo kondicionér opravdu pomoci?

V prvním okamžiku vaše vlasy skutečně září jako nové. Ale tento efekt je na základě internetového průzkumu pouze dočasný. Speciální výrobky na vlasy obsahující keratin by skutečně měly pravidelným používáním obnovit vrstvu keratinu. Pokud si však byť jen jednou umyjete vlasy šamponem bez keratinu, stávající keratin si vymyjete. Dlouhodobě tedy keratinové výrobky vlasy opravit nedokáží.

Existuje však další způsob doplnění keratinu. Jedná se o speciální keratinové ošetření vlasů u kadeřníka. Bohužel ani tato metoda, nazývaná vyhlazení vlasů keratinem, nedokáže vaše vlasy opravit trvale, nicméně její účinek trvá asi tři až šest měsíců, podle toho, jestli je aplikována na přírodní nebo barvené vlasy. Po tuto dobu je však zakázáno, abyste si vlasy natáčela nebo žehlila. Po proceduře, kdy vám  keratin kadeřník vstříkne přímo do vlasu, je budete mít opět jemné, zářivé a méně lámavé. Nevýhodou je docela velká finanční a časová náročnost. Podle délky vlasů zaplatíte dva a půl až pět tisíc korun a musíte počítat se třemi až pěti hodinami strávenými u kadeřníka.

Bohužel pokud vaše vlasy už keratin ztratily, existuje jen malá pravděpodobnost, že se opět začne tvořit přirozenou cestou. Jestli vám tedy touha po krásných zdravých vlasech nedá spát, je určitě z dlouhodobějšího hlediska lepší obětovat peníze a  navštívit kadeřníka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat