Módní ikona Karl Lagerfeld

Uplynul již rok od smrti jednoho z nejvýraznějších módních návrhářů století. Karl Veliký, módní car, císař Karl… muž, který už v dětství věděl, co od života chce. Lagerfeldovo jméno je dnes synonymem stylu a neotřelého vkusu. O ikonické kousky značky nesoucí jeho jméno ale zájem po jeho smrti neustále roste.

Splněný dětský sen

„Jednoho dne se staneš slavným na celém světě,“ řekl si tehdy šestiletý syn majitele hamburské fabriky na kondenzované mléko Karl Lagerfeldt. A jak si usmyslel, tak se taky stalo. Ostatně, tvrdě na tom pracoval celý svůj život. Pokud byste chtěli najít pracovitějšího a houževnatějšího člověka ze světa módy a designu, hledali byste velice dlouho. Karl Lagerfeld byl vyhlášený dříč, perfekcionista a buřič.

Byl inspirativním člověkem plným nekonvenčních názorů, kontroverze a rebelství. Jeho osobnost se odrážela v tvorbě. Nikdy se neřídil stanovenými pravidly, určoval si je sám, což z něj udělalo návrhářského génia. Současně ale mnohdy až slepě stavěl módu a oblékání na první místo žebříčku lidských potřeb. Diskutabilní jsou jeho vyjádření o lidech, kteří jsou obézní, nebo nosí tepláky. Své přesvědčení, životní postoje a naturel Karl Lagerfeld propojoval v oblečení, které má styl, nadčasovost a podtrhává estetické linie ženského těla. Je obrazem velikána, který se i přes nejrůznější nástrahy dokázal dostat na vrchol.

Legenda stále žije… a prodává

Ve své kariéře spolupracoval například se značkami jako Chanel, Chloé, Valentino či Fendi, velkou pozornost získala samozřejmě i jeho vlastní značka, kterou založil už v roce 1984. O originální oděvy se už tehdy okamžitě strhla mela a touha mít v šatníku Lagerfelda přetrvává dodnes. Ačkoli návrhář vloni 18. února podlehl zákeřné nemoci, jeho jméno funguje dál. A výborně. Popularita značky v posledních letech stále rostla, po jeho úmrtí však dokonce bleskově.

Kapitola jménem Choupette

O Virginii Viard na pozici nové kreativní ředitelky módního domu Chanel bylo jasno téměř hned. Po Lagerfeldově boku pracovala 30 let a Karl sám ji jako svou nástupkyni představil ještě před svou smrtí, ačkoli jeho vizi v té době ještě nikdo nemohl předvídat. Jak je to ale s jeho majetkem, který se odhaduje na 170 milionů dolarů? Kdo ho zdědí?

Výsadní postavení v Karlově životě měla kočka Choupette, zahrnoval ji luxusem. Stačí asi zmínit, že o ni pečují dvě komorné, cestuje vlastním letadlem, má osobního strážce, aby nikdy nebyla sama, na její zdraví dohlíží vyhlášený pařížský veterinář a třeba takové krmení dostává ve třech stříbrných miskách. Karl Lagerfeld se netajil ani tím, že na ni bude pamatovat ve své závěti. Tak která z luxusních nemovitostí nyní modrooké Choupette patří? A zdá se vám to šokující? Máme na to prostě jen dvě slova – Karl Lagerfeld.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat