Kosmetické trable vyřeší obyčejná brambora

Ekzémy, akné, kruhy pod očima i lupy patří mezi běžné svízele. Hravě si s nimi poradí brambora, která navíc zpomalí vrásky a zneviditelní šediny.

Oproti minulému století prý Češi jedí dvakrát méně brambor. I tak se ale podle statistik roční spotřeba pohybuje kolem 70 kilogramů na osobu, což potvrzuje, že je to stále jedna z nejvyhledávanějších příloh. Jenže! Brambory mají i jiná využití. Čistí stříbro, odstraňují rez, leští kožené předměty a pomáhají při úspěšném zakořenění růží (stačí je do nich jednoduše zapíchnout a zasadit do země). A co jejich kosmetické přednosti? To je vůbec kapitola sama pro sebe. Věděli jste, že s nimi můžete vyřešit tyhle problémy?

Léčba vyrážek ve stylu našich babiček

Ať už se brambory tváří jakkoli obyčejně, obsahují široký komplex vitaminů, minerálů a antioxidantů. Žádný div, že jsou v lidových receptářích tolik vychvalované! V dávných dobách se moc dobře vědělo, že tato zemědělská plodina má i protizánětlivé účinky, takže se v nastrouhané podobě přikládala na ekzémy, vyrážky i lehké popáleniny, což pomáhalo při jejich léčbě. Mimochodem, tenhle obklad nebude nijak zvlášť šetřit ani akné.

Oteklé oči? Tomu je konec

Příčiny oteklých očí a nehezkých tmavých kruhů pod nimi jsou jasně dané. Klidně jste si na ně mohli zadělat nedostatkem spánku i dlouhým sledováním televize. Své mohla udělat také alergie, genetika, nepřiměřená reakce na líčidla, konzumace alkoholu nebo tendence k zadržování tekutin. Je ale vlastně jedno, co za ně může, jelikož vyhledávaná surovina situaci hodně rychle napraví. Stačí z ní odkrojit dva tenké plátky a přiložit si je na oči.

Vyzrajte na vrásky

Potírat si obličej bramborovou šťávou? To vůbec není špatný nápad. Tahle poněkud neobvyklá „kosmetika“ totiž stimuluje tvorbu kolagenu, zpomaluje stárnutí a napomáhá regeneraci kožních buněk. Ano, má přesně tytéž účinky, které se přisuzují omlazujícím krémům z drogerie. Na rozdíl od nich je ale podstatně levnější a obejde se bez chemických přísad. A proč si ji lít i na hlavu?

Jednou provždy stop lupům

Šťáva z brambor udělá radost i vašim vlasům, neboť z nich dokáže odstranit lupy. Souběžně podpoří jejich růst, celkově zlepší kvalitu a jako bonus přidá lesk. Třeba by vás mohlo zajímat, že kdysi byla také výborným kamuflážním prostředkem na šediny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat