Odstranění chloupků nad horním rtem  

Máte pod nosem cosi, co tam rozhodně nepatří? Úhlavním nepřítelem chloupků je cukr, med, vaječný bílek nebo kurkuma s mlékem. Jak tyto potraviny využít v praxi?

Jemné chloupky nad horním rtem má každá žena. Míra jejich viditelnosti pak závisí na přirozené barvě vlasů, užívání některých léků, hormonálních změnách, věku i dědičnosti. Patříte k těm, pro které je tato „ozdoba“ učiněnou noční můrou? Co když vám řekneme, že na ni můžete vyzrát pomocí ingrediencí přímo ze své kuchyně? Jakou šetrnou metodu zvolíte?

Cukrujte, vážně to pomáhá

Cukr a med lze zkombinovat k vytvoření domácího vosku, který funguje velmi efektivně, pokud jde o odstranění nežádoucího „knírku“. Zahřejte tři lžíce cukru a jednu lžičku medu v mikrovlnné troubě, pak přidejte citronovou šťávu a směs důkladně promíchejte. Jakmile mírně zchladne, stačí ji jen aplikovat a použít voskovací proužek či kousek bavlněné tkaniny, který následně strhnete proti směru růstu chloupků.

Další možností je vaječný bílek

Že se bílek hodí jenom k jídlu? Ano, je zdravý, neboť normalizuje krevní tlak a poskytuje velké množství bílkovin, které tělo potřebuje k budování svalové hmoty, regeneraci i produkci hormonů. Ani jeho kosmetické účinky ale nelze opomíjet! Pokožku totiž zpevňuje, přispívá k léčbě akné a pomáhá na strie. Své schopnosti vám však předvede i při řešení výše zmíněného problému. Zkusíte to na vlastní kůži? Manipulace s ním je naprosto jednoduchá. Bílek rozšlehejte a naneste na „místo činu“. Až patřičně ztuhne, opatrně ho sloupněte.

Kurkuma s mlékem. Ta se nezdá

Ani jedna z nabízených variant vás příliš neoslovila? Jsou i jiné triky. Třeba ten s polévkovou lžicí kurkumy vmíchané do šálku mléka. Pro ještě důkladnější exfoliaci a lepší účinek lze přisypat trochu rýžové mouky, ovšem není to nezbytné. Pastou si masírujte oblast nad horním rtem a poté ji nechte úplně zaschnout. Pak už nezbývá nic jiného, než pomocí mokrých prstů stírat vysušenou „masku“ krouživými pohyby.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat