Zintenzivněte vůni parfému pomocí jednoduchých triků

Ráno použijete parfém, se kterým rozhodně nešetříte, ale po příchodu do práce není po jeho vůni ani stopy? Třeba je to tím, že ho špatně skladujete. Nebo že by byla příčina v suché pokožce?

Přemýšleli jste někdy o tom, jak je možné, že někteří lidé tak krásně voní po celý den? Možná mají svůj oblíbený parfém neustále po ruce a stříknou si ho na zápěstí každou chvíli. Anebo znají triky, díky kterým se aroma produktů z parfumerie zintenzivní natolik, že opětovná aplikace prostě není třeba. Chcete je odkoukat? Tak se inspirujte…

Správné skladování je základ

Je hezké, že máte „voňavky“ vystavené v koupelně, kde je obdivuje nejedna kamarádka. Otázkou však je, zda jim takové umístění vůbec svědčí. A to právě ne. Jejich kvalitu a vlastně i trvanlivost pořádně narušuje přímé sluneční světlo, stejně jako vlhkost. Uděláte mnohem lépe, když své poklady přestěhujete na suché a temné místo. Sice pak nebudou v centru pozornosti, ale za to vydrží mnohem déle.

Nepodceňujte podklad

Pokud máte suchou pokožku, jste tak trochu v nevýhodě, protože vůně se daleko lépe váže na mastnější pleť. Nedopřála-li vám ji příroda, ještě před parfémem využijte nějaký zvlhčovač. Bohatě postačí i obyčejná vazelína nebo pleťové mléko, ideálně pak bez výrazných přísad. Jestli nemáte k dispozici ani jedno, ovoňte se bezprostředně po sprše. Kůže bude hydratovaná, póry otevřené a vy zůstanete svěží až do večera.

Bezdotykové pravidlo

Mnozí z nás dělají tu chybu, že po použití parfému třeba na to zmíněné zápěstí o sebe třou ruce, aby se jeho složky rozvinuly. Pravdou však je, že to má zcela opačný efekt. Zkuste se takového prohřešku příště vyvarovat, uvidíte sami, že to bude jen ku prospěchu věci.

Nezapomínejte na vlasy

Nanést svůj parfém i do vlasů? A proč vlastně ne? Samozřejmě to neznamená, že jím hřívu polijete, protože to by korunu krásu mohlo vysušit a poškodit. Jak to udělat šetrně? Stříkněte jeho malé množství na hřeben, s nímž se pak učešete. Můžete si být jistí, že vaše okolí tenhle voňavý fígl nenechá bez povšimnutí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat