Koupě bot má svá jednoduchá pravidla

Obchod s obuví navštěvujete spíše ráno? Neděláte dobře. A to ani v případě, že chcete botník doplnit o zboží nabízené na internetu. A jak se vám mohou vymstít sandály s tenkými pásky?

Ať už si potrpíte na lodičky s vysokým podpatkem, bohémsky vypadající žabky nebo pohodlné baleríny, při nákupu bot byste se měla držet několika důležitých zásad. Správný výběr i načasování vás totiž může ochránit před bolestí chodidel a kotníků. Od toho, co máte na nohou, se odvíjí také celkové držení těla, takže první rada zní?

Zapomeňte na ranní utrácení

Vzbudit se takhle o víkendu, dát si kávu a vyrazit do obchodu pro nové obutí? Technicky vzato je to to nejhorší, co můžete udělat. Lov dalšího přírůstku je totiž mnohem lepší naplánovat až na odpoledne, protože v tuto dobu bývá noha nejobjemnější. Vyhnete se tak zklamání a rozčarování z toho, že bota, která vám dopoledne padla jako ulitá, je navečer nepříjemně úzká a svíravá. O starostech s reklamací ani nemluvě!

Nepořizujte si zajíce v pytli

Dnešní uspěchaná doba přeje on-line nákupům. Tak je pravda, že mít veškerý dostupný sortiment na dosah jednoho kliknutí, a to pěkně v pohodlí domova, je vcelku příjemné. Jenže má to svá úskalí, samozřejmě…

„Řada lidí na internetu nakupuje zcela běžně a bez větších obtíží, ale z odborného hlediska to vůbec nedoporučuji. Botu je dobré si vyzkoušet, ujistit se o správné velikosti a projít se v ní, jinak riskujete přinejmenším puchýře a nevhodné rozložení váhy celého těla. I když nabízené zboží lze ve většině případů poslat prodejci zpět bez finančního postihu, kdekdo je v pokušení ponechat si i nevyhovující pár kvůli starostem s jeho vrácením,“ vysvětluje americká lékařka a specialistka podiatrie Jane Pontious.

Pásky? Tak s těmi je někdy kříž

Sexy sandálky s tenkými pásky? Ano, vypadají hezky a působí elegantně, ovšem delší chůze v takové nádheře by se mohla proměnit v peklo na zemi. Právě kvůli ozdobě v podobě pásků, které mají tendence se zařezávat do kůže, a to jakmile vám nožky lehce „natečou“. Chcete to riskovat jen proto, že jsou ve slevě?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat