Módní peklo: 7 největších letních hrůz, které dokola nosíme!

Každý rok se na ulicích setkáváme s modely, které bychom nejraději neviděli. Snad všichni vědí, že se jedná o módní faux pas, a přesto si můžete být jistí, že je příští rok potkáte zas.

Není pravda, že se módních přešlapů dopouštějí starší generace. Pozorujte někdy na ulici mladé dívky – jsou svým babičkám a dědečkům v této oblasti těžkou konkurencí. A které hrůzy bychom z ulic nejraději vymazali?

Hrůza č. 1: Ponožky v sandálech

Je to takový evergreen. Takže po osmisté šedesáté čtvrté – ponožky do sandálů nepatří! Konec diskuse!

Hrůza č. 2: Čouhající podprsenka

Milé dívky a dámy (přičemž oslovení dámy je tu pouze formální – dáma moc dobře ví, že spodní prádlo nikdy koukat nesmí), vykukující ramínka pod tílkem či tričkem bez rukávů, je jedno velké NE. A to už nemluvíme o tom, vyčuhují-li vám i ostatní části podprsenky. Není to sexy. Není to rafinované.

Hrůza č. 3: Příliš krátké kraťasy

Šortky dokážou postavě lichotit, i ji zcela „pohřbít“. Musíte si vybrat střih, který vám padne a zdůrazní vaše křivky, případně zakryje nedostatky. Ovšem existuje příšernost, v níž vypadají hrozně snad všechny ženy. Jsou to ony titěrné kraťasy, z nichž ženě nebo dívce vykukuje (a je jedno, zda horem či dolem) pozadí. Věřte, nikdo po takovém pohledu netouží. Možná je to snesitelné někde na pláži, ale do města apod. si něco takového na sebe nenavlékejte.

Hrůza č. 4: Co je vlastně za roční období?

Letní květované minišaty doplněné vysokými kozačkami působí… hm, divně. To samé platí i o ostatních podobných kombinacích. Je-li letní počasí nepříznivé a pokukujete po teplejším oblečení, nespojujte je dohromady s kousky do horkého počasí. Bude to působit přinejmenším křečovitě…

Hrůza č. 5: Příliš mnoho odhalení

I letní móda je (pomineme-li pláže, kde je oblečení na odhalování kůže založené) o rovnováze. Máme-li hluboký výstřih, nebereme si super krátkou minisukni. A naopak.

Tohle pravidlo se nicméně ve velké míře týká i mužů – pánové, pamatujte si, nikdo nemá zájem vidět horní část vašich stehen, takže tomu, prosím, přizpůsobte délku kraťasů. A to, že není váš odhalený hrudník považován za cosi pohoršujícího, ještě neznamená, že můžete v MHD v klidu vyvalit břicha v rozepnuté košili nebo rovnou vyrazit do ulic bez trička. Doma si noste, co chcete. Ale na veřejnosti platí určité zásady slušného oblékání.

Hrůza č. 6: Nevhodné spodní prádlo

Trochu navážeme na již zmíněné podprsenky. Žádné spodní prádlo by nikdy nemělo odnikud vykukovat. A týká se to jeho prosvítání pod oblečením. Takže – pod bílé kalhoty či bílou sukni nenosíme barevné kalhotky, ale tělové, přinejhorším bílé. Totéž platí o pro podprsenky. Ono se to nejmenuje „spodní“ prádlo jen tak pro nic za nic. Má pěkně zůstat vespod a necpat se na povrch.

Hrůza č. 7: Neupravená chodidla a nehty

Sandálky jsou skvělá obuv. Vzdušná, pohodlná a díky spoustě variací, druhů a barev i výrazná a osobitá. Ovšem můžete mít na nohou sebekrásnější střevíčky – když máte rozpraskané paty a neupravené nehty, budou vypadat příšerně (tak jako vaše nohy). Platí to i pro pány. Slovo pedikúra není nic sprostého, navíc základní péči zvládnete i sami doma. Nezapomínejte, že i nohy a chodidla o vás mnohé vypovídají!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat