Aplikace krému na ruce podléhá denní době

Suché a popraskané ruce rozhodně nejsou dobrou vizitkou. Jelikož jsou teď namáhány o něco víc než obvykle, trpí a potřebují odpovídající péči. Jenže minuty v tomhle případě zásadně rozhodují. Dermatologové varují, že když prošvihnete ideální čas pro aplikaci krému, účinné složky se do pleti nevstřebají!

Suchá pokožka, a to i na rukou, může být příčinou nadměrného slunění a opalování bez ochranných přípravků. Konkrétně ruce to teď navíc mají ještě těžší, neboť si je stále pečlivě myjeme a používáme dezinfekci jako ochranu před COVID-19. Pečlivá hygiena však má svoji temnější stránku. Nadměrné množství antibakteriálních gelů může způsobit problémy s bariérou pokožky a kožními mikrobiomy, tedy narušením společenstva mikroorganismů, které naši pleť obývají. Co s tím? Noste u sebe krém na ruce a ten skutečně pravidelně nanášejte. Ale kdy?

Ruce potřebujete hydratovat ihned po mytí

Mýdlo, dezinfekce, ručník. V pořádku. Ale hned potom musí přijít na řadu právě zmiňovaný přírodní hydratační krém. Pokud s jeho aplikací budete otálet, riskujete zhoršení stavu a jdete naproti dalšímu vysychání pleti a trhlinám v kožní bariéře.

Pokožku je totiž nezbytné hydratovat tak často, jak je to možné, a to z důvodu, aby se obnovily lipidy a povzbudil se opětovný růst zdravých bakterií nebo mikrobiomu pleti. Jak již bylo řečeno, důležité je hlavně načasování. Je nutné zachytit a utěsnit maximum výživných složek v kůži, než se voda zcela vypaří z jejího povrchu. Proto ctěte pravidlo, že krém by se měl nanést do dvou minut po umytí! I když trh nabízí nespočet kvalitních výrobků, možná máte radši krémy vyrobené doma. Z tohoto důvodu se vám bude hodit recept, jehož základ tvoří běžně dostupné suroviny.

Home made zázrak z bambuckého másla

Pro přípravu krému si připravte 60 g olivového oleje, 30 g kokosového oleje. 20 g bambuckého másla, 15 kapek levandulového esenciálního oleje a popřípadě i 20 g včelího vosku (není to však nutné). „Kokosák“, bambucké máslo a vosk rozehřejte ve vodní lázni, směs dobře promíchejte, přidejte esenciální levanduli, krém nechte mírně vychladnout, přelijte ho do kelímku a vyčkejte, až ztuhne. Hotovo, vlastní domácí krém je připravený k použití.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat