Šik i bez zruinovaného rozpočtu

Móda a peníze k sobě prostě patří. Ten, kdo sleduje trendy a řídí se módními diktáty, v obchodech utrácí víc než ostatní. Také pociťujete, že se vám kvůli nákupům tenčí rozpočet? Vykašlete se na návrháře a mějte vlastní podpis! Díky čemu ušetříte?

Některá pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Nemusíte se slepě řídit tím, co uvidíte na módní přehlídce. I bez drahých outfitů a nákladných investic můžete vypadat šik a trendy. Stačí jen, když se budete řídit naprostým základem, na kterém je móda „postavená“. Trik, jak si zachovat styl, je přitom jednoduchý.

Vytvořte rovnováhu mezi tím, co se aktuálně nosí a tím, co milujete. Kombinace vaší osobnosti s nabídkou obchodů vám ušetří peníze – bez ztráty kytičky, jak se tak říká. Takže, čím se řídit?

Inspiraci nehledejte jen u profesionálů

Na jaře a na podzim se scházejí nejvěhlasnější návrháři světa, kteří předvádějí své nové kolekce. Blogeři a média pak vybírají ty nejzajímavější kousky a vybírají pro danou sezonu nejžhavější zboží. Jenže tohle je tak trochu past. Cílem je přilákat zákazníky. Toužíte po novém šátku jen proto, že módní časopisy přísahají, že stojí za investici? Nebo proto, že se vám skutečně líbí?

Je pravda, že materiály používané luxusními značkami mohou být kvalitnější, ale jistě existuje i levnější varianta. Navíc, když spárujete luxusní kousky s těmi opotřebenými, prokážete nápaditost. V každém případě nevěřte, že návrhář je bůh a vždycky má pravdu.

Míchejte sezonní kousky

Odvětví specifikuje, kdy můžete nosit určité oblečení, například pastely na jaře, zemité tóny na podzim a v zimě.  Ale tohle všechno něco stojí. Oblečení, které se dá nosit po celý rok, vaši peněženku nesmírně šetří, stejně jako vrstvení. Pod letní maxi šaty tričko s dlouhým rukávem a navrch pletený svetr? Využijte, co máte k dispozici, míchejte sezónní kousky a nedržte se při zemi, ani co se týče barev. Kdo říkal, že modrá symbolizuje jen letní moře? Během zimy chladně modrou doplňte zlatými šperky, žlutou oživte švestkovou nebo tyrkysovou. Hrajte si!

Mějte aspoň jednu neutrální trojkombinaci

Boty, kabelka, pásek. Všechno musí barevně ladit. Jenže pásek máte z jednoho obchodu, zatímco pro boty jdete jinam. Marně hledáte stejný odstín a nakonec za obutí utratíte víc, než bylo v plánu. Jen kvůli správné barvě! Tohle už se nestane. Tedy pokud po ruce budete mít jednu neutrální sadu – trojkombinaci výše uvedených kousků, se kterou se dá hladce pracovat. Ke klasikám patří černá, červená, hnědá a bílá.

Nechtějte všechno nové

Aukce, inzerce, oblečení z outletů a druhé ruky. Dejte jim šanci! Vždyť kdo kdy říkal, že váš klobouk, sako, džíny nebo košile musí vonět novotou? Je docela snadné podlehnout dojmu, že pokud chcete držet krok, musíte dokola nakupovat další a další nové (a drahé) věci. Jenže lepší možností jsou použité svršky – či ty výprodejové.

Nekupujte oblečení pouze pro jednorázovou akci

Vdává se vám kamarádka, dcera má promoci, chystáte se na pohřeb nebo za synem do tanečních. Je tohle důvod jít a obstarat si nové šaty jen pro konkrétní příležitost? Pokud si koupíte něco, co po zbytek roku zůstane uložené ve skříni, opět snížíte svůj rozpočet. Radši vyhledávejte multifunkční věci, typu klasické černé šaty nebo elegantní overal v tlumených barvách. Obojí lze kreativně doplnit a oživit drobnostmi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat