Poprázdninový detox vaší pokožky

Prázdniny jsou definitivně pryč. Ať už jste je procestovaly po tuzemsku, nebo si dopřály zahraniční dovolenou, pleť moc spokojená není. Je sice opálená, ale to je tak všechno. Matnost a suchost se zapřít nedá. Co s tím? Vraťte jí přirozenou krásu a proveďte důkladnou detoxikaci!

Pleť vyžaduje pravidelnou péči. Jenže o dovolené se denní kosmetická rutina narušuje. K tomu si přičtěte chlorovanou vodu, nadměrné sluneční záření nebo nevhodné opalovací krémy. Podíváte se zrcadla a ihned vás napadne, co se sakra vaší pokožce stalo. Smůla, letní zábava prostě má svoji cenu. Naštěstí se pleť zase může probudit k životu. Jak?

Vraťte se zpět ke svému spánkového režimu

Popíjení vínečka, sezení na terase dlouho do noci, nedostatek spánku. Tomu už je konec. Choďte spát ve stejnou dobu a dopřejte si svých sedm, osm hodin noční regenerace. V těle se nastartují ozdravné procesy, pokožka přestane rychleji stárnout a snadněji se vzpamatuje z polibků slunce. Navíc si zapamatujte, že pro pleť je lepší spaní na zádech. Tím se zabrání hromadění tekutin v obličeji a pod očima.

Používejte oční krém! 

Očních krémů existuje nespočet, takže je někdy těžké se v nich vyznat. Který patří k těm osvědčeným? Vyzkoušejte recepturu založenou na kofeinu nebo vitaminech C a K a AHA kyselinách. Zmírníte a omezíte výskyt tmavých kruhů a otoků. Dost přitom pomůže, když krém necháte v ledničce. Ten studený vaši pokožku maximálně osvěží a vypne ji.

Poskytněte potřebnou úlevu

Vaše pleť vyloženě čeká na to, až jí ulevíte od svědění a dehydratace. Použijte čajové sáčky, mletý zázvor, okurku nakrájenou na plátku, kurkumu, med, avokádo nebo ananas. Na zarudnutí zase platí lékořice. Pokožka vám poděkuje!

Aspoň na chvíli se vyhněte alkoholu

Alkohol působí jako močopudná látka, tedy diuretikum. Pokud vypijete nadměrné množství alkoholických nápojů, tělo vyloučí více vody, než jí přijme. Ve výsledku to představuje suchou pleť, rozšíření kapilár i zarudnutí.

Držte se dál od horké vody

Omýt si obličej ráno i večer? Standard! Akorát je vhodné nepoužívat horkou, ale pouze teplou či vlažnou vodu, jinak dojde k vysušení pokožky. Zároveň nechte bez povšimnutí drsné a chemické sprchové gely a mýdla.

Zafixujte vlhkost

Co se týče nočního nebo denního krému, vsaďte na takový, který obsahuje ceramidy, jenž posilují přirozenou bariéru pokožky a zároveň v ní udržují vlhkost. Do drogerie však nemusíte. Olivový a mandlový olej pleti dělají dobře, stejně jako bambucké máslo.

Nestresujte se

Ani stres si s krásnou pletí nerozumí, proto meditujte a pokuste se uvolnit. Také jezte zdravou, vyváženou stravu a cvičte. Tím vyrovnáte hladiny hormonů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat