I kosmetické pomůcky by se měly čistit

Patříte mezi ty, kteří své kosmetické pomůcky používají, dokud alespoň trochu slouží, bez ohledu na to, kolik let už uplynulo od doby jejich trvanlivosti? Zaděláváte si na spoustu potíží. Jaký je správný interval obměny jednotlivých kosmetických produktů a jak často byste se měli věnovat čistění pomůcek?

Řasenka a oční linky

Jestliže se nelíčíte pravidelně, pravděpodobně je řasenka nebo linky, které občas používáte, funkční po dlouhou dobu. To v nás vyvolává dojem, že je lze používat tak dlouho, dokud nedoslouží. Jenže kromě doby spotřeby, kterou má samozřejmě limitovanou i kosmetika, dochází k postupnému množení bakterií, které se do ní přenášejí právě jejich používáním, přestože není časté. Výsledkem může být vážný zánět spojivek nebo nepříjemné alergické reakce. Proto řasenku měňte každé tři měsíce, bez ohledu na to, jestli ji používáte denně nebo jen občas.

Rtěnka

Každý kosmetický výrobek by na sobě měl nést označení, jak dlouho produkt vydrží poté, co jej otevřeme. Piktogram v podobě kelímku s otevřeným víčkem a číslovkou určuje právě dobu trvanlivosti. Ale pozor! To nám značí pouze to, jak dlouho vydrží kosmetický produkt v neměnném stavu, pokud bude skladován dle doporučení výrobce, nikoli to, jak dlouho jej skutečně můžeme bezpečně používat. V případě rtěnky je to půl roku. Množení bakterií zde funguje stejně, jako v případě řasenky či linek.

Make-up

Make-upy, které zakoupíte v lahvičce s pumpičkou, jsou na tom s jejich obměnou lépe, než ty, které se nabírají pomocí lžičky ve víčku nebo dávkují přímo z lahvičky. Ty, které mají pumpičkum postačí měnit jednou do roka, jsou-li správně skladovány. Ty ostatní se snažte spotřebovat do půl roku. Make-up, ke kterému se dostává vzduch I rychleji mění svoji texturu a vůni. Proto jejich výměnu nepodceňujte.

Stíny a pudry

Stíny, pudry, bronzery a jiné výrobky tohoto typu můžete používat v podstatě tak dlouho, dokud vypadají tak, jako když jste je koupili. Je to proto, že neobsahují oleje ani vodu, takže nepodléhají tak rychlé zkáze, jako ostatní kosmetika. Avšak stejně, jako na ostatních produktech, tak I na sypkých výrobcích ulpívají bakterie z aplikátorů a štětců, tudíž je třeba věnovat pozornost právě jim a pravidelně je čistit.

Štětce a aplikátory

Štětce na pudr, aplikátory na stíny či houbičky na make-up je třeba pravidelně čistit. Aplikátory na sypkou a suchou kosmetiku, jako jsou pudry nebo oční stíny, postačí čistit jednou za dva týdny. Houbičky a štětce na tekutou kosmetiku myjte alespoň jednou týdně. Postačí vám k tomu teplá voda a mýdlo, případně si můžete pořídit čisticí pěnu určenou přímo k čistění kosmetických pomůcek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat